avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa de marcat nefolosita
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa de marcat nefolosita

Buna seara,

acum 4 ani am cumparat o casa de marcat ca sa imi pot sustine activitatea comerciala in targuri dar am folosit-o foarte putin, cam un an. De atunci nu am mai folosit-o,activitatea mea comerciala fiind limitata. Va rog sa imi spuneti cum sa procedez, sa renunt la ea, pentru ca in continuare am ales sa imi sustin activitatea numai online, sau, daca o pastrez, o voi folosi doar pentru putinele ocazii cand merg la targuri.
Este o problema ca nu am folosit-o in ultimii 3 ani? Este dificil sa renunt la casa de marcat? Perspectiva unei cheltuieli pe o casa de marcat noua conform noilor legi nu e deloc atractiva pentru un mic comerciant.

Va multumesc!
Conform prevederilor art. 1 din OUG 28/1999, ce priveste obligatia agentilor economici de a folosi aparatele de marcat electronice fiscale, republicata in M.Of. nr. 75 din 21 ianuarie 2005, modificata si completata prin OG 47/2007 reglementeaza obligatia utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscale de catre toti agentii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul si prestari de servicii direct catre populatie.
Importanta casei de marcat este inregistrarea tuturor vanzarilor de bunuri a caror contravaloare se incaseaza in numerar astfel incat sa se inregistreze integral conform venitului. In cazul in care organele de control constata lipsa aparatului conform prevederilor legale se vor aplica sanctiuni.
In situatia in care aceste vanzari au loc ocazional, nu sunteti obligati sa utilizati casa de marcat conform normelor de aplicare a OUG 28/1999 aprobate prin HG 479/2003 republicata in M.Of. nr. 348 din 25 aprilie 2005, la art. 4, se face precizarea ca nu este obligatorie utilizarea casei de marcat de catre firmele care nu desfasoara permanent activitati de vanzare cu amanuntul...

Va multumesc mult pentru raspuns!
Atentie, toti cei care au casa de marcat pentru comert ambulant trebuie sa ii faca revizia in fiecare an pentru ca aceasta casa se blocheaza exact la un an de la ultima revizie....pentru cine nu stie
dar daca nu mai este folosita casa de marcat ca urmare a inchiderii punctului de lucru trebuie predata memoria fiscala ? cui celor de la ANAF sau furnizorului ?
Trebuie sa o predati la ANAF!

Alte discuții în legătură

Vanzare casa marcat andrei.ghx andrei.ghx Buna ziua, am radiat un pfa, am predat memoria casei de marcat la ANAF. Legal am voie sa vand casa de marcat pe OLX unei persoane? Poate sa faca ceva ilegal cu ... (vezi toată discuția)
Pfa norma venit si inutilitatea bonurilor fiscale alinamoraru2006 alinamoraru2006 Buna ziua, Am un pfa la norma de venit, neplatitor de tva, cod caen 4776 si as dori sa aflu de ce ma pot amenda organele fiscale pentru neemiterea de bon ... (vezi toată discuția)
Case marcat ContSters240478 ContSters240478 Ce pot face cu casele de marcat vechi ce nu le mai folosesc. Casele de marcat sunt defiscalizate si predate memoriile fiscale. Le pot arunca la un centru de ... (vezi toată discuția)