avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... unde scrie in lege ca trebuie sa achit CAS in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

unde scrie in lege ca trebuie sa achit CAS in arondarea domiciliului din buletin?

Precizez ca am buletin de Bucuresti dar locuiesc in provincie cu flotant. Nu gasesc in nici o lege unde scrie ca nu pot achita CAS si in provincie. Ma ajutati va rog daca stiti o asemenea lege citand-o? Multumesc
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 18:50, 28 Ianuarie 2015
1. - CAS = contributia de asigurari sociale )pentru pensie).
- CASS = contributia de asigurari sociale pentru sanatate.

2. La care din ele va referiti?
1. pentru pensie
Contractul de asigurare socială prevăzut la art. 6 alin. (2) al Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, se încheie între persoana interesată sau, după caz, tutorele, curatorul ori mandatarul acesteia desemnat prin procură specială şi casa teritorială de pensii competentă, în funcţie de domiciliul sau reşedinţa persoanei.

Plata contribuţiei de asigurări sociale se face lunar de către asiguraţii în baza unui contract de asigurare sau plata poate fi făcută, în numele lor, de către orice altă persoană, în contul casei teritoriale de pensii la care sunt asiguraţi, până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se datorează plata.

2. pentru sanatate
Contractul de asigurat se incheie cu casa de asigurari de sanatate al carei asigurat doresti sa fii, direct sau prin angajator (pentru persoanele salariate)

3. Plata contributiei se poate face din orice loc din tara in contul Casei de Asigurari de Sanatate sau a Casei de Pensii cu care s-a incheiat contractul in cauza.
CASS, am gresit. Ma refer la contributia pentru asigurarea la sistemul de sanatate. Am citit intr-o lege, ordin sau nu stiu ce era ca contractul se leaga in mod liber dar am ratacit linkul.... Tot am auzit de la altii ca depinde de domiciliul de buletin si nu gasesc in lege ceea ce probabil inseamna ca se plateste CASS calculat la salariul minim pe ultimele luni. Presupun ca asigurarea e apoi valabila in toata tara nu doar orasul de provincie unde platesc CASS?
Asigurarea este valabila in toata tara.
Contractul de asigurat se incheie cu casa de asigurari de sanatate al carei asigurat doriti sa fiti, direct sau prin angajator (pentru persoanele salariate).

Alte discuții în legătură

Asigurarea de sanatate comihalcescu comihalcescu lucrez la stat si acolo imi opreste din salariu sub forma \"CASS 5,5%\" , INTREBAREA ESTE : pot sa renunt la aceste servicii si sa nu imi mai opreasca aceasta ... (vezi toată discuția)
Renuntare la plata cass MONA-mihaela MONA-mihaela as dori sa aflu unde ma duc sa renunt la plata cas-ului platesc destul de mult si nu am fost la doctor in 14 de munca,sau la spital ... (vezi toată discuția)
Pot cu cass platit in provincie sa fiu decontat la bucuresti? eusaisapte eusaisapte Am gasit acest text de lege care ridica aceasta banuiala, si faptul ca am tot auzit ca unii (particulari) deconteaza consultatiile si uneori tratamente doar in ... (vezi toată discuția)