avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal pentru depasire viteza dupa 7 luni de la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal pentru depasire viteza dupa 7 luni de la fapta

Buna seara,
am primit astazi (27 inauarie 2015) un proces verbal incheiat in data de 07 decembrie 2014 de politia din Bicaz, eu fiind din Iasi, pentru odepasirea vitezei legale cu 25 km in data de 14 iunie 2014.
Mentionez ca era radar mobil care nu m-a oprit atunci, dar care ori m-a filmat ori mi-au facut poza. Si de asemeni prin luna august am primit o citatie sa spun cine era la volan, a doua zi cum am primit citatia am trimis-o prin fax la politia Bicaz si am si sunat sa vad daca au primit, ceea e un politist de acolo mi-a raspuns ca tocmai a primit un fax de la mine.
Sun obligat sa platesc aceasta amenda avand in vedere ca a venit la pest 7 luni de la efectuare faptei? Sau ca de la incheierea procesului verbal pana la primirea lui de catre mine au trecut mai mult de 30 de zile? Daca o contestatie m-ar ajuta cum as putea so fac?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:53, 8 Martie 2015
Este musai sa faceti plangere contraventionala invocand prescriptia de 6 luni de la data savarsirii contraventiei (art. 13 alin.1 OG 2/2001) si prescriptia de o luna de la data aplicarii sanctiunii (art. 14 alin. 1 OG 2/2001).
SUCCES!
Buna ziua ,
Am trimis plangerea contraventionala la judecatorie si ei au primit-o , dar acum nu stiu ce ar trebui sa mai fac sau la ce sa ma mai astept? Ma poate ajuta cineva?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2015
mangalagiu84, utilizator
Buna ziua,
am primit in sfarsit raspuns la plangerea mea, cu toate documentele de la politie plus o cumunicare in care mi se spune ca ar trebui sa raspund la intampinare in termen de 10 zile, plus toate documentele solicitate si inscrisuri doveditoare. Problema este ca nu scrie nicaieri ce documente ar trebui sa le mai trimit. Si nici ce sa mai scriu in raspuns la intampinare, altceva decat ce le-am scris in plangere si documentele pe care le-am depus prima data, odata cu plangerea.

VA rog un sfat sau o indrumare!
Trebuie să formulaţi răspuns la întâmpinare în care să combateţi ceea ce este scris în întâmpinare. Alte înscrisuri nu ar mai trebui să trimiteţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua intampinari - exceptia tardivitatii ginacoseru ginacoseru am o plangere contraventionala cu arr. cu 5 zile inainte de primul termen am primit intampinarea. ok, eu am depus niste inscrisuri, s-a acordat termen pt a ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda Alex119 Alex119 Buna ziua, in data de 8 decembrie 2014 masina mi-a fost ridicata de pe Bvd. Iuliu Maniu, iar amenda in valoare de 360 de lei a sosit in data de 4 iunie 2015, ... (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie, termene de prescriptie lucutza55 lucutza55 o amenda primita in ianuarie 2012 pentru o fapta petrecuta in iulie 2011 poate fi contestata pentru acest motiv? exista vreo specificatie in legislatie privind ... (vezi toată discuția)