avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune disciplinara

am gasit ceva interesant la dvs pe site

in urma uni raport de audit am fost sanctionata cu avertisment scris si la cateva zile cu retrogrdare din functie. Pe decizie nu a fost mentinut faptul ca pot contesta in termen de 30 de zile. Eu nu am stiut ca pot contesta si mai ales ca nu poti fi snactionata de doua ori pt aceeasi abatere disciplinara. Pot cere in instanta anularea deciziei avand in vedere ca ea nu continea informatia ca o pot contesta?

aceasta este informatia care am gasit-o la dvs pe site "Mai mult decat atat, decizia trebuie sa cuprinda, in mod obligatoriu, urmatoarele elemente prevazute de Codul Muncii:

descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil care au fost incalcate de salariat;
motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care nu a fost efectuata cercetarea;
temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata.
Important! Potrivit avocatului, lipsa unei singure informatii din cele mentionate mai sus duce la anularea deciziei de catre instanta de judecata."
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2015
roxilex, utilizator
Cel mai recent răspuns: roxilex , utilizator 23:32, 27 Ianuarie 2015
Da puteti sa contestati sanctionarea disciplinara, pentru motivele invocate. Solicitati instantei de judecata repunerea in termen si judecarea cauzei.
va multumesc din suflet pentru raspuns...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor Liviu Popescu Liviu Popescu Anul trecut in luna noiembrie am fost concediat pentru faptul ca am acumulat trei avertisemente in decursul unui an de zile pentru o fapta prev. in r.o.i. sub ... (vezi toată discuția)
Este de competenta itm? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Daca ma consider nedreptatit de continutul avertismentului scris este de competenta ITM-ului sa cerceteze mustrarile(nefondate dealtfel)? (vezi toată discuția)
Nulitatea unui avertisment scris znicolae9 znicolae9 Am fost sanctionat cu avertisment scris ptr o abatere disciplinara subiectiva. Avertismentul a primit nr de inregistrare, am semnat de primire, dar ... (vezi toată discuția)