avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nelamurire cu privire la accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nelamurire cu privire la accident

In luna august 2014 ma deplasam pe bvd. Theodor Pallady spre autostrada soarelui si am avut "norocul" ca un incepator de 18 ani sa-mi iasa din dreapta fara sa se asigure si sa cedeze trecerea. Am intrat in el, viteza mea era de aproximativ 70-80 km/h, acesta la randul sau fiind proiectat in alta masina.
Necazul meu a inceput din clipa in care am acceptat sa ma sui in ambulanta pentru a fi dus la tomografie intrucat vomitam dupa impact. A fost deschis dosar penal de culpa comuna deoarece ala nu a dat prioritate si a fost cu vatamare corporala (pentru care nu am vrut sa depun plangere) iar mi-e mi-au aproximat viteza la 140 km/h !!!
Bun, dupa trimiterea dosarului la procuror am mers pe baza de dovada pana in ianuarie 2015 cand mi-a venit solutia de la dosar si anume clasarea.
In contextul dat, as avea urmatoarele intrebari:
- Imi vor retine permisul de conducere pe 3 luni din ziua in care nu mai am dovada pe baza masuratorilor politiei ?
- Am vre-o sansa sa fac contestatie ceva cu privire la masuratorile politiei?

( in contextul in care ei au masurat o singura dara lasata de o roata ce sa rupt in timpul accidentului si totu mi se pare aberant ca in romania secolului 21 sa masoare o dara ca si cum o masina echipata cu abs si esp franeaza cu o roata si aia inclinata, fara amprenta toatala a cauciucului)

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: paraschivb , utilizator 16:17, 28 Ianuarie 2015
Puteti depune plangere contraventionala si, peintr-o expertiza tehnica, se poate stabili viteza cu care ati circulat.
ing. Ioan Ciobanu
Merci pentru raspuns insa plangerea unde o fac ? la parchet sau la politie ?
Cat despre suspendare nu stie nimeni nimic ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat 90 zile in urma depasirii vitezei legale danutzzul danutzzul Buna ziua, In data de 24.04.2009 am fost oprit pe A2 pentru depasirea vitezei maxime legale si mi s-a suspendat permisul pentru 3 luni. Am refuzat sa semnez ... (vezi toată discuția)
Anvelopele din talon mihaifurdui mihaifurdui Buna ziua am in talon dimensiunea 185/55/R15 si as vrea sa stiu daca pot sa-i pun 195/50 R15, ca diametru sunt compatibile daar daca nu scrie in talon le pot ... (vezi toată discuția)
Contestare pv primit pentru viteza (151km/h) DanutB DanutB Buna seara, Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau. In data de 27.12.1013 am ... (vezi toată discuția)