avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu vatamare corporala

Buna ziua, acum o luna am avut un accident rutier cu un motociclist care venea cu viteza foarte mare pe un drum limitat 30km/h cu 2 sensuri, eu iesind din parcare m-am asigurat stanga dreapta, am iesit , mergand drept in fata vrand sa intru pe un drum intre blocuri intr-o alta parcare,in aproximativ 5 secunde el intrase in mine, motociclistul a intrat in aripa dreapta la masina cu o viteza foarte mare(Nici frana nu a pus) mi-a rupt din capota,aripa,far,trager,spoiler, usa soferului pe partea stanga nu o pot deschide ca a mutat partea din fata a masinii! Reparatia va costa in jur de 4.500ron ( Cred ca vroia sa imi taie calea) Politia spusese ca e vina mea, neacordare de prioritate luandu-mi permisul ptr 2 luni. In seara accidentului am fost la spital, ptr luare de sange( totul ok) Doctorita o zis sa stau linisita ca motociclistul nu are grav nici intern nici extern, dandu-i drumu acasa, a doua zi s-a dus iar la spital, i-a facut perfuzie cu calmant,glucoza,vitamina b,b1, a 3-a zi s-a dus si s-a internat in spital 5 zile( are de plata 1840 ron) pentru tomograf si zile de spitalizare, s-a dus sa faca si recuperare la picior la spital ca il durea! Politia a luat doar lui declaratie, zicand ca eu nu trebuie sa dau,! El zice ca nu vrea sa depuna plangere, eu sa ii dau 500ron si sa-i platesc spitalizarea daca trebuie platita ( i-am dat deja asigurarea mea pentru dauna totala la motor )
1. Asigurarea mea ar trebui sa ii plateasca si spitalizarea intregime,nu?El zicea ca trebuie sa ma dea in judecata si ca o sa castige sigur si o sa platesc din buzunarul meu macar 25% din cheltuieli si restu RCA suma fiind peste 10.000ron)
2. Politia zicea ca nu sunt aparat radar eu, si ca sa vad ce viteza avea trebuie sa platesc expertiza care costa 2000-3000RON.
3. Nu trebuia sa dau si eu declaratie? Eu nu stiu ce sa fac #-o , sa ii dau 500ron si daca-i vine sa plateasca spitalizarea sa i-o platesc? E doar vina mea? Ce parere aveti? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2015
Gabeee, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabeee , utilizator 14:05, 8 Octombrie 2015
Culpa este comună, chiar dacă proporția este în defavoarea dvs. Asigurările sunt obligate să suporte despăgubirile. Este posibil să se formuleze plângere penală, care poate fi formulată în 3 luni de la accident. Părerea mea este că ar trebui să vă angajați un avocat care să vă sfătuiască până la rezolvarea problemei, inclusiv pe care judiciară.
Multumesc frumos de raspuns!:)
Asiguratorul plateste daunele, inclusiv spitalizarea. Dar mai intai trebuie stabilita cui ii apartine vinovatia. aceasta se poate face doar prin efectuarea unei expertize tehnice.
[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]


[ link extern ]

[ link extern ]

Pun 5 poze, exact asa a fost accident-ul, eu iesind din P (parcare) m-am asigurat, am intrat pe drum si cand sa ies pe celalalt drum el a intrat in mine cu viteza mare.

Ma gandesc ca nu este doar vina mea, ci macar o culpa comuna 50/50?
Multumesc de raspuns!
Buna ziua,

Dumneavoastra ati iesit din parcare cu fata sau cu spatele? Din imagini pare ca ati iesit cu fata.
Accidentul a fost anuntat la 112 ca fiind accident cu victime sau ati facut amiabila ca fiind o simpla tamponare? Motociclistul a fost dus la spital cu ambulanta? Daca da atunci ii va trebui si un certificat medico legal cu cate zile de ingrijiri medicale are, daca nu inseamna ca a refuzat transportul la spital si asta e in defavoarea lui.
Va pun aceste intrebari deoarece daca raspunsul este afirmativ, inseamna ca s au facut masuratori la locul accidentului si vi se va deschide dosar penal. Numai la finalizarea cercetarilor se va da un verdict cu privire la cine este vinovat. Motociclistului nu trebuie sa i platiti nimic, sau daca i dati bani faceti o oficial la notar cu acte, deoarece asigurarea il va chema sa dea declaratie daca a primit sau nu bani de la dumneavoastra.
Din poze am vazut ca fata motocicletei este intacta ( aparatoare roata, furca fata, far ) sa inteleg ca doar l ati acrosat, distanta dintre masina si motocicleta este destul de mica, doar o expertiza va stabili daca a avut viteza sau nu. Oricum daca e accident cu victime ar trebui obligatoriu ca ambele mijloace de transport sa fie expertizate.

Alte discuții în legătură

Culpa comuna Carina. Ada Carina. Ada Fratele meu a avut parte de un accident rutier zilele trecute. Se afla pe un drum cu cate 2 benzi pe fiecare direcție de mers si voia sa vireze stanga pe un ... (vezi toată discuția)
Intrebare accident rutier talex talex In februarie 2008 am avut un accident rutier in care eu sunt vinovat. Circulam in afara localitatii cu 70Km/h (intr-o zona cu limita de 60km/h) cf. expertizei ... (vezi toată discuția)
Accident rutier OanaIf OanaIf Buna ziua, Am si eu o intrebare: dupa un accident rutier,in cat timp maxim te poti prezenta la medicul legist ca rezultatul investigatiilor medicale sa fie ... (vezi toată discuția)