avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract intretinere de catre persoana ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract intretinere de catre persoana intretinuta

as avea si eu o intrebare: acum 3 ani bunicii mei mi-au facut un contract de intretinere.in luna octombrie 2014 bunicul meu a decedat, ramanad in viata decat bunica.aceasta mai are o alta fiica din alta casatorie, iar dupa pomana de 6 saptamani a bunicului, bunica mi-a zis ca daca bunicul nu mai traieste ea ar vrea sa nu mai am eu grija ci fiica ei.acum eu nu am fost de acord iar bunica acum 2 zile a plecat fara sa zica nimic la fiica ei intr-o alta localitate(am aflat asta de la politie deoarece nu a spus nimic cand a plecat iar eu am fost la politie sa anunt disparitia ei).eu as putea sa renunt la acest contract dar imi este ciuda deoarece eu am suportat toate cheltuielile pana acum, chiar si cu pomenirea si inmormantarea bunicului.nu stiu cum sa procedez acum deoarece ea crede ca daca sta la fiica ei o perioada poate demonstra ca eu nu o mai intretin si asa poate desface actul.ce ma statuiti sa fac in continuare ca sa nu se ajunga la desfacea contractului?batrana are 81 si de ani si este foarte influentabila de fiica ei.va multumesc
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:22, 29 Ianuarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Mi-e dat sa aud/vad/citesc fel si fel de bazaconii. Ceea ce reprezinta, nu-i asa, o situatie foarte delicata, dar nu pentru user, in niciun caz pentru user (decat daca, doamne fereste, va fi tentat sa dea crezare celor citite).

Cum sa rezilieze contractul (ma rog, ar fi vorba despre rezolutiune, dar asta e alta treaba, analizabila intr-un context viitor)? Care ar fi temeiul legal? Poate intretinuta sa invoce propria culpa pentru a cere rezolutiunea? Ma foarte indoiesc.

va rog...nu ma bagati in ceata...stiu sunt raspunsuri de la 2 avocati care se contrazic...
Pentru a cere rezolutiunea (desfiintarea contractului), partea in cauza (intretinuta) va trebui sa dovedeasca neindeplinirea obligatiilor contractuale de catre intretinator.

Bineinteles, reclamanta nu se va putea prevala de faptul ca neindeplinirea acestor obligatii a fost cauzata tocmai de propria sa fapta. E un principiu de drept.
Pai si eu ce sa fac concret in continuare?sa o las sa stea cat vrea la fiica ei, iar eu sa am in continuare grija de casa,eu continui sa locuiesc in casa ei.sa vad ce are de gand in continuare?sau trebuie sa procedez cumva sa nu fiu acuzata ca nu o intretyin, ca practyic ea asta urmareste

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sora mea are casa de la bunica contract de vanzare ... anne_marieee anne_marieee Buna ziua, Sora mea are casa de la bunica contract de vanzare cumparare cu clauza viagera si intretinere fata de bunica. A platit impreuna cu sotul ei pe casa ... (vezi toată discuția)
Incercare reziliere contract intretinere janinasalvastru janinasalvastru am un cotract de intretinere cu bunicii mei incheiat acum 2 ani. in luna octombrie bunicul meu a decedat, iar in viata a ramas bunica.toate bune si frumoase ... (vezi toată discuția)
Rezolutiunea contractului de vinzare-cumparare floryflory floryflory Bunicii mei au avut o casa propietate personala,dupa care au facut act de vinzare cumparare cu clauza parintilor mei(fiului si norei)intre timp,bunicul a ... (vezi toată discuția)