avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incercare reziliere contract intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incercare reziliere contract intretinere

am un cotract de intretinere cu bunicii mei incheiat acum 2 ani. in luna octombrie bunicul meu a decedat, iar in viata a ramas bunica.toate bune si frumoase pana a inceput sa ia legatura cu fiica ei dintr-o alta casatorie si sa i se para totul pe dos si sa nu ii mai convinga nimic din ce i se facea, ba mai mult acum o saptamana a plecat fara sa spuna la fiica ei ca vrea sa locuiasca acolo, ca nu se mai intorce in casa ei decat daca eu voi pleca din casa.ce ma sfatuiti sa fac in continuare ca ea sa nu poata sa desfaca contractul de intretinere?sa rama in continuare sa platesc facturile la utilitati?
Depinde de clauzele contractului de intretinere.Daca ati specificat in el ca acesta se poate rezilia unilatera, poate sa ceara rezilierea acestuia.Daca nu aveti nici o clauza de reziliere, decat doar cu acordul partilor, ramaneti acolo.
Cata vreme obligatia de intretinere este indeplinita , nu poate opera sanctiunea rezolutiunii.

( sanctiunea rezolutiunii poate fi invocata numai de catre partea contractanta ale carei interese au fost lezate ).

Asadar, cata vreme dumneavoastra va indepliniti obligatia de intretinere , stipulata in contract, cealalta parte contractanta nu se poate adresa instantei de judecata, pentru a lipsi de efecte juridice actul incheiat .

Dumneavoastra trebuie sa demonstrati ca va indepliniti obligatiile contractuale ce va incumba.

Contractul este legea partilor, acesta trebuie respectat.

Rezolutiunea nu poate opera, retinand doar manifestarea de vointa a uneia dintre partile contractante.

Notificati-o ca o puteti intretine si daca sta la fiica ei, scoateti-o de la intretinere daca nu vine in circa 2 saptamani, trimiteti-i medicamente sau altele, pentru toate acestea cerandu-i acordul, cereti-i facturile sa le achitati etc.
O notificare oficiala, prin executor eventual ca sa nu aveti surprize...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare imobil cu clauza de intretinere dezbatut la partaj monique2015 monique2015 Buna seara! Suntem casatoriti de 20 ani, avem un copil de 16 ani.Am achiztionat un apartament, dar locuim impreuna cu socrii in casa lor.Acum 6 ani am facut ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere janinasalvastru janinasalvastru daca bunicii mei mi-au facut un contract de intretinere si unul din ei va deceda, celalalt poate cere rezilierea contractului?si ce ar putea invoca ca eu nu am ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere, reziliere mary112 mary112 in anul 2005 socrii ne-au facut un contract de intretinere cu uzufruct ,in tot acest timp noi ne-am indeplinit obligatiile fata de ei , astazi am avut o mare ... (vezi toată discuția)