daca bunicii mei mi-au facut un contract de intretinere si unul din ei va deceda, celalalt poate cere rezilierea contractului?si ce ar putea invoca ca eu nu am respectat?
Rezolutiunea contractului de intretinere poate fi ceruta de catre orice parte contractanta , care justifica un interes, in situatia in care obligatia de intretinere nu este indeplinita.
Daca un contract nu s-a prevazut durata pentru care intretinerea este datorata, obligatia de intretinere subzista pe intreaga viata a creditorului acestei obligatii.
Astfel, odata cu rezolutiunea contractului de intretinere , persoana obligata la prestarea intretinerii, care nu si-a indeplinit obligatiile din cauza unor imprejurari ce-i sunt imputabile, nu are dreptul sa ceara restituirea celor ce a prestat in executarea contractului.
Astfel, odata ce dumneavoastra sunteti de buna credinta, indeplinindu-va obligatia contractuala sanctiunea rezolutiunii este inoperanta.
Problema la mine nu este faptul ca eu nu imi indeplinesc obligatiile, de fapt contractul de intretinere este din luna septembrie anul trecut, deci au trecut decat cateva luni, ci faptul ca bunica mai are o fiica dintr-o alta casatorie si s-a gandit ea ca mai bine era s-o aiba pe fiica langa ea decat pe mine.si il tot pistoneaza pe bunicul meu ca noi nu facem treaba, cu toate ca eu fac totul in casa, ca bagam prea mult pe foc, lucruri puerile dar care pe mine ma enerveaza cateodata de imi vine sa plec singura, dar ma gandesc si ma ambitionez in acelasi timp ca vine fiica-sa.
(interventie moderator: nu mai folositi majuscule, contravine regulamentului formului. Multumesc)