avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere, reziliere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere, reziliere

in anul 2005 socrii ne-au facut un contract de intretinere cu uzufruct ,in tot acest timp noi ne-am indeplinit obligatiile fata de ei , astazi am avut o mare surpriza am primit de la un avocat o scrisoare precum ca socrii vor sa rezilieze contractul de intretinere ,asi dori niste informatii , daca il poate rezilia asa usor ,, ce putem face noi in aceasta situatie va multumesc
Buna ziua,

Rezilierea este o cauza de desfiintare a contractului pentru neindeplinirea in mod culpabil a obligatiilor asumate de parti. Prin urmare aceasta poate opera numai daca nu v-ati indeplinit obligatiile.

Asupra rezilierii contractului trebuie sa se pronunte instanta judecatoreasca, in afara de situatia in care aveti o clauza stipulata in contract care sa permita rezilierea prin simpla notificare, fara interventia instantei de judecata si fara nicio alta formalitate (pact comisoriu de grad IV ).

Zi buna,
Costi Boncu
Rezolutiunea contractului de intretinere cu drept de uzufruct viager poate fi ceruta de catre intretinut , instantei de judecata, in cazul in care este nesocotita obligatia de intretinere, detaliata in contract.




Neindeplinirea obligatiei contractuale ce ii incumba trebuie sa fie dovedita cu martori , inscrisuri , interogatoriu.


Altminteri , daca este valabil incheiat, contractul de intretinere nu poate fi lipsit de efectele sale.


Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Buna ziua
Daca dvs v ati indeplinit obligatiile stabilite prin contract trebuie sa dovediti asta cu martori, interogatoriul socrilor si inscrisuri doveditoare.
Instanta in functie de probele administrate va solutiona cauza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere ContSters304409 ContSters304409 in 2005 socrii mei ne-au facut contract de intretinere cu uzufruct totul a ft bine si frumos pana astazi cand am primit de la un avocat o scrisoare sa ne ... (vezi toată discuția)
Rog sfat pentru rezilierea contractului de intretinere cu uzufruct viager Szlahi Szlahi Suntem tineri casatoriti si avem in intretinere o batrana. Dansa, de o vreme ne face probleme si pune presiune asupra noastra. Mntionez ca noi indeplinim toate ... (vezi toată discuția)
Acte mostenire katysan katysan buna seara...as dori sa stiu daca actele de intretinere pe care vor sa le faca parintii mei ,deoarece stau cu ei de 15 ani si ceva si am grija de ei, pot fi ... (vezi toată discuția)