avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

in 2005 socrii mei ne-au facut contract de intretinere cu uzufruct totul a ft bine si frumos pana astazi cand am primit de la un avocat o scrisoare sa ne prezentam la judecatorie precum ca socrii mei vor sa desfaca contractul de intretinere ca nu-i mai ajutam si ca vor sa ne scoata afara ,asi dori si eu niste informatii daca pot anula contractul asa usor fiindca noi in 8 ani de zile am schimbat tot la casa ne pot despagubi si strica contractul sau ce pot face ei? va multumesc

Rezolutiunea contractului de intretinere cu drept de uzufruct viager poate fi ceruta de catre intretinut , instantei de judecata, in cazul in care este nesocotita obligatia legala de intretinere, detaliata in contract.

Neindeplinirea obligatiei contractuale ce ii incumba trebuie sa fie dovedita cu martori , inscrisuri , interogatoriu.

Altminteri , daca este valabil incheiat, contractul de intretinere nu poate fi lipsit de efectele sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere, reziliere mary112 mary112 in anul 2005 socrii ne-au facut un contract de intretinere cu uzufruct ,in tot acest timp noi ne-am indeplinit obligatiile fata de ei , astazi am avut o mare ... (vezi toată discuția)
Acte mostenire katysan katysan buna seara...as dori sa stiu daca actele de intretinere pe care vor sa le faca parintii mei ,deoarece stau cu ei de 15 ani si ceva si am grija de ei, pot fi ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament Aismen Aismen Salut, Bunicii mei vor sa imi lase mostenire un apartament. Din pacate, eu nu am incredere in taica-meu ca l-ar lasa si nu s-ar atinge de el. Vreau sa fac ... (vezi toată discuția)