avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire apartament

Salut,

Bunicii mei vor sa imi lase mostenire un apartament. Din pacate, eu nu am incredere in taica-meu ca l-ar lasa si nu s-ar atinge de el. Vreau sa fac cu ei un testament sau act de mostenire, habar nu am cum se cheama. Stiu ca cea mai utila varianta ar fi sa il iau prin act de vanzare-cumparare dar stiu ca e dublu ca pret la notar.

Ce imi trebuie si cum fac astfel incat atunci cand imi ramane mie apartamentul, taica-meu sa nu poata avea nicio pretentie si sa nu aiba nicio idee de actionare in instanta?
Cea mai sigura este vinzarea-cumpărarea cu clauza de întreținere sau pastrarea uzufructului, chiar daca veti plăti mai mult. Dar si asa, asta nu inseamna ca nu se poate adresa instantei, ulterior decesului bunicilor Dvs. Testamentul, indiferent de forma in care este intocmit, este frecvent atacat sub aspectul lipsei de discernamant a testatorului sau a existentei unui viciu de consimtamant. Si in situatia transmiterii proprietatii bunurilor prin testament se poate solicita reductiunea liberalitatilor excesive. Mergeți la un notar si va poate ajuta sa va decideți.
Puteti incheia un contract de intretinere cu drept de uzufruct viager.


Rezolutiunea contractului de intretinere cu drept de uzufruct viager poate fi ceruta de catre intretinut , instantei de judecata, in cazul in care este nesocotita obligatia legala de intretinere, detaliata in contract.



Neindeplinirea obligatiei contractuale ce ii incumba trebuie sa fie dovedita cu martori , inscrisuri , interogatoriu.



Altminteri , daca este valabil incheiat, contractul de intretinere nu poate fi lipsit de efectele sale.




Succes.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte mostenire katysan katysan buna seara...as dori sa stiu daca actele de intretinere pe care vor sa le faca parintii mei ,deoarece stau cu ei de 15 ani si ceva si am grija de ei, pot fi ... (vezi toată discuția)
Transfer drept proprietate casa parinteasca piatra piatra La CF am doar intabulat 5 ari pe care e un grajd. Este terenul pe care l-au cumparat parintii mei si pe care ulterior au construit casa.Este planul casei din ... (vezi toată discuția)
Testament sau ce imi recomandati? urgent ionela-claudia ionela-claudia buna ziua! am nevoie urgent de un raspuns avizat.......am o vecina(fara nici un grad de rudenie intre mine si ea) in varsta de 84 de ani care dupa moartea sa ... (vezi toată discuția)