avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contract de vanzare cumparare imobil cu clauza de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contract de vanzare cumparare imobil cu clauza de intretinere dezbatut la partaj

Buna seara!
Suntem casatoriti de 20 ani, avem un copil de 16 ani.Am achiztionat un apartament, dar locuim impreuna cu socrii in casa lor.Acum 6 ani am facut un contract de v-c cu clauza de intretinere.Intre noi 2 lucrurile nu mai merg si ne-am hotarat sa divortam.
Până in prezent socrii nu ne-au reproşat nimic, dar acum soţul meu mă ameninţă că le va spune sa revoce contractul astfel incat la partaj eu sa nu am nici un drept. Tot acum 6 ani, cumnatei mele i s-a dat o sumă de bani destul de consistentă din bugetul familiei noastre, ptr ca ea sa nu mai aibă nici o pretenţie pe viitor la casa socrilor mei.Banii aceştia nu au fost daţi la notar şi nici nu exista vreo hartie sau dovada in acest sens, ca ar fi primit respectiva sumă.
1) Daca socrii mei anulează contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, eu mai am vreo şansă la partaj?Ce motive pot invoca ei, sa anuleze si ce şanse credeţi ca am eu?
2) Cum pot recupera o parte din banii daţi cumnatei mele de către soţ, bani care au fost strânşi împreună daca nu am nimic la mână in acest sens?

3)Cu apartamentul la fel ma ameninţă că el a avut venituri mult mai mari şi nu voi avea nimic din el.Ponderea veniturilor ce rezultă din hârtii este de 70% el 30% eu.Care este procentul minim pe care-l pot lua eu.Imi poate da instanţa mai puţin de 30% sau nimic?
4)Copilul de la ce varsta poate hotarâ cu cine vrea sa ramână.Se pare că băiatul vrea să ramână cu tatal şi bunicii.In cazul acesta eu va trebui sa platesc pensie alimentara?
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: monique2015 , utilizator 06:22, 10 Septembrie 2015

Cata vreme obligatia de intretinere este indeplinita , nu poate opera sanctiunea rezolutiunii.

( sanctiunea rezolutiunii poate fi invocata numai de catre partea contractanta ale carei interese au fost lezate ).

Asadar, cata vreme dumneavoastra va indepliniti obligatia de intretinere , stipulata in contract, cealalta parte contractanta nu se poate adresa instantei de judecata, pentru a lipsi de efecte juridice actul incheiat .

Dumneavoastra trebuie sa demonstrati ca va indepliniti obligatiile contractuale ce va incumba.

Contractul este legea partilor, acesta trebuie respectat.

Rezolutiunea nu poate opera, retinand doar manifestarea de vointa a uneia dintre partile contractante.

Succes.

Multumesc frumos pentru raspuns!
La celelalte intrebari va rog frumos daca se mai poate sa mi se raspunda

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incercare reziliere contract intretinere janinasalvastru janinasalvastru am un cotract de intretinere cu bunicii mei incheiat acum 2 ani. in luna octombrie bunicul meu a decedat, iar in viata a ramas bunica.toate bune si frumoase ... (vezi toată discuția)
Donatie sau vanzare-cumparare EugenIoja EugenIoja Buna seara.Ma numesc Eugen Ioja si v-as ruga sa ma sfatuiti cum e mai bine sa procedez.Despre ce e vorba:am o matusa care detine o garsoniera.Dorinta ei este ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere, reziliere mary112 mary112 in anul 2005 socrii ne-au facut un contract de intretinere cu uzufruct ,in tot acest timp noi ne-am indeplinit obligatiile fata de ei , astazi am avut o mare ... (vezi toată discuția)