avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Venituri din conventii civile
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Venituri din conventii civile

Stiu ca s-a mai discutat problema dar inca nu sunt lamurit.

Eu ca firma(beneficiar) retin si platesc impozitul de 16% in numele prestatorului(persoana fizica). El imi promoveaza niste produse si imi aduce clienti persoane fizice ca sa imi cumpere produsele. Aceasta activitate a prestatorului se va regasi intr-un raport de activitate(un tabel cu cei care mi-au cumparat produsele). Pentru fiecare client i se va plati prestatorului x LEI.

Ca sa nu il mai pun pe drumuri pe prestator, pe la administratiile financiare sau primarii pentru autorizari..... am inteles ca se pot incadra aceste venituri ca: venituri din alte surse.

[ link extern ]

Pana aici este totul ok, insa..... dupa cate stiu, ca sa se poata numi conventie civila, prestatiile trebuie sa aiba un caracter ocazional si nu continuu. Gresesc?

Intrebare: Pot modifica/formula intr-un alt fel activitatea prestatorului astfel inca sa se incadreze in limitele conventiei civile reglementate de codul civil?

Daca nu am fost destul de clar imi cer scuze si voi revenii cu completari.

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ContSters61319 , utilizator 10:54, 15 Iunie 2009
Incheiati un contract de curtaj.
Mihail a scris:

Incheiati un contract de curtaj.


:-/ primiti un banut sa-mi dati detalii ?
Contractul de curtaj a mai fost discutat in forum:
www.avocatnet.ro/content/for...

:)
Multumesc !
Am citit asta :
Contract de intermediere prin efectul caruia o persoana numita curtier se obliga, in schimbul unei sume de bani, numita curtaj, sa procure persoanei pe care o reprezinta (adica reprezentantului) un contractant. In toate cazurile, curtierul este un comerciant independent care (de obicei) isi face profesie de intermediere; rolul sau este de a pune in legatura doi subiecti de drept in vederea incheierii unui contract. Inlesnind afaceri, dar neintervenind in contract, curtierul nu este responsabil de executarea necorespunzatoare sau de neexecutarea contractului a carui incheiere a intermediat-o. Lui ii revine doar obligatia de a garanta identitatea partilor pe care le pune in contact si de a le furniza acestora toate informatiile referitoare la afacerea ce urmeaza sa fie perfectata.

si as dori sa-mi spuneti daca , dpdv fiscal, nu cumva e obligatorie autorizarea ca persoana independenta , pentru ca asa citesc eu acest text . Si daca nu , de ce .

Ma gindesc totusi , la latura fiscala a problemei, pentru ca o conventie civila este reglementata de codul fiscal la art 52 parca , si nu presupune ca executantul sa aiba vreo inregistrarea fiscala, in timp ce textul definitiei de mai sus ma duce cu gindul la obligatia de autorizare .
Art. 7. - Sunt comercianti aceia care fac fapte de comert, având comertul ca o profesie obisnuitã, si societãtile comerciale.
Din moment ce activitatea se desfasoara cu regularitate, acea persoana dobandeste statutul de comerciant trebuind a fi si autorizata in acest sens, devenind astfel PFA.
Parerea mea.

Alte discuții în legătură

Contract magazin online adi_lazar adi_lazar Buna ziua, Am un SRL si un magazin online prin care vreau sa vand materiale de constructii ale unui furnizor - SRL, cu un mic adaos fata de preturile lui de ... (vezi toată discuția)
Conventii civile prestari servicii Andreea Istrate Andreea Istrate Sunt sau nu permise Contractele civile de prestari servicii? In general ITM-urile resping acesta idee, dar in acelasi timp Codul Fiscal prevede in art. 52 ... (vezi toată discuția)
Programe de afiliere branzovenescu branzovenescu Pe site-urile unor firme straine vezi ca au acest tip de program prin care o firma plateste un comision cuiva daca ii gaseste clienti. La noi e in vreun fel ... (vezi toată discuția)