avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Transfer copil de la o scoala la alta
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Transfer copil de la o scoala la alta

Buna ziua. Doresc sa primesc rezolvare la o problema legata de transferul copilului, elev in clasa 1-a, la o scoala din Iasi, in urma schimbarii domiciliului (achizitionare de apartament) in luna octombrie 2014. Vreau sa-mi inscriu copilul la scoala din cartier de care apartin cu domiciliul. Am facut cerere de transfer la jumatatea lunii decembrie, cerand ca transferul sa fie facut in vacanta intertremestriala de la inceputul lunii februarie 2015, cerere care a fost inregistrata la noua scoala, aceasta fiind respinsa pe motiv ca nu sunt locuri, in clase fiind si cate 40 elevi. Mi s-a recomandat sa merg la alta scoala de care nu apartin sau sa-mi tin copilul la scoala actuala care se gaseste la 4 km sau 20min. de noul domiciliu. Nu vreau sa aduc in discutie practicile romanesti de schimbari fictive de domiciliu pentru a facilita inscrierea copiilor la anumite scoli preferentiale, dar in cazul meu nu este un moft ci o necesitate si nu pot accepta aceste recomandari pe banii si timpul meu. Care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru o rezolvare amiabila ? Am fost la Inspectoratul Judetean semnaland aceasta situatie dar inca nu am primit raspuns. Mai departe pot cere in Instanta o solutionare in aceasta privinta ? Sau alte solutii?
Nu vreau sa gresesc dar simt ca imi este obstructionat dreptul la educatie al copilului meu. Astept recomandari de la persoane avizate. Va multumesc anticipat.
PS: Persoanele care vor sa-mi sugereze sa dau spaga, rog sa se abtina.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 00:01, 30 Ianuarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru opinia exprimata. Frustrarea mea este alta. Avem legi, avem regulamente dar nu prea le respectam. Cand vrem sa ne aparam scoatem in fata aceste regulamente, legi, directive... Dar acest regulament cu 30+4 elevi in clasa in situatia de fata a fost incalcat cu buna stiinta. Scoala la care fac referire se afla intr-un cartier populat in mare masura de pensionari (peste 60 %) iar familiile tinere cu copii nu au toate elevi la clasele primare. Daca suprapopularea claselor s-a facut cu elevi din alte circumscriptii atunci avem o problema. Toti copii au dreptul la educatie. Cine ne poate refuza acest drept ? In ce tara traim ? Am fost la alta scoala cu copilul si mi s-a spus sec: "mergeti la scoala din circumscriptia de care apartineti". Despre ce vorbim aici ? Cine conduce Scoala romaneasca ? - secretara, paznicul si femeia de serviciu ? Daca nu putem ridica capul din pamant ori ne este rusine de ce am facut ori am pierdut multi ani degeaba. Cine ii da dreptul unui director sa refuze inscrierea unui elev din circumscriptie la scoala la care a fost numit sa o conduca ? Un REGULAMENT ? Ce gluma.
Cat despre actiunea in judecata, daca nu se aproba cererea, o voi face. Voi cere sa-mi fie platit, de catre director si institutia pe care o conduce, trasportul dimineata dus adult+copil, intors adult, amiaza dus adult, intors adult+copil inmultit cu numarul de zile de incapatanare , incaltaminte si imbracaminte copil + alte daune care sa justifice refuzul categoric al transferului datorat de suprapopularea claselor de la scoala din cartier.
PS: Si sunt o persoana cat se poate de calma, linistita, care ofera copiilor tot sprijinul de care au nevoie pentru a avea parte de o educatie cum se cuvine si o copilarie fericita. Dar cand un REGULAMENT al unei scoli se aplica doar in cazul meu, nu pot sta indiferent.
Sunt de carne.
Asteptati raspunsul ISJ. Doar acesta poate aproba suplimentarea numarului de locuri in clasa. Daca nu aproba, aveti varianta instantei. Acolo e ce vrea Doamne-Doamne, ca nu va trece nimeni peste regulament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Derogare regulamentul scolii pe propria raspundere AlionaLoredana AlionaLoredana Obligatia parintilor elevilor din clasele primare este de a prelua elevul la terminarea orelor de curs sau daca nu poate, sa delege un alt adult. Eu am facut ... (vezi toată discuția)
Transfer scolar elenasimpalean elenasimpalean Buna ziua , sunt mama unei fetite de 15 ani (cl. IX) si doresc sa o transfer de la scoala unde este acum deoarece ea a facut gradinita si clasele I - VIII la ... (vezi toată discuția)
Sunt obligați elevii să facă de serviciu pe școală, dacă nu doresc asta? ContSters160566 ContSters160566 Bună ziua! Am și eu o întrebare și poate măcar de data asta o să-mi răspundă și mie careva?! Am aflat ieri la ședința cu părinții, că fiecare ... (vezi toată discuția)