Buna seara!
Luni de zile am trimis corespondenta, am invocat Legea 230/ 2007, Legea 544/ 2001r. accesul la informatiile de interes public, am asteptat un raspuns "ca indrumare si control" de la Primarie, in zadar!
De ce nu exista un "cod etic, deontologic" al presedintilor de bloc-acesti functinari publici, alesi, numiti, pusi, nu mai conteaza cum au ajuns acolo, sa conduca viata unei comunitati?
Poate vor raspunde macar la adrese.
Succes in alegerea unui avocat bun!
Avocatul nu o sa va ajute sa va lamuriti ce este sau nu corect in asociatie, poate doar sa va ajute sa ajungeti la un mediator (ceea ce puteti sa faceti dumneavoastra direct) sau sa dati in judecata asociatia, asta inseamna bani pierduti de dumneavoastra. Cred ca ar fi bine sa mai insistati la presedintele asociatiei care este reprezentantul legal, sa luati legatura cu cenzorul sau comisia de cenzori, cu cei din comitet, sau sa asteptati pana la prima AG care trebuie facuta in primul trimestru al fiecarui an.
In rest sunt bani pierduti, timp si ce este mai important sanatatea, pentru ca trebuie sa aveti nervii foarte buni ca sa luptati cu indolenta si incompetenta din unele asociatii.
@thran
idea este ca stim ce nu este in regula in asociatie: ctr de munca nu sunt; registre contabile nu sunt; au fost facute reparatii la subsol in urma cu cativa ani, care s-au platit cu banii din intretinere si din fondul de rulment - acum timp de 6 luni ni se pun la plata cca 20 lei/apt "reparatii" pentru recuperarea acelor sume; luni de zile listele nu au fost semnate decat de admin; chitantele nu sunt tip, ci inseriate de mana;
toate acestea au iesit la iveala cand s-a iesit in strada vara trecuta dupa ce s-au oprit apa calda pentru al treilea an consecutive si cea rece pentru cateva ore din cauza datoriilor la furnizori
de atunci incercam sa obtinem explicatii, documente etc, dar nici macar la somatia Primariei nu ne-au fost puse la dispozitie documentele pe care le-am solicitat prin adrese trimise Presedintelui
spuneti sa luam legatura cu Comitetul : pentru o perioada scurta am facut parte din comitet si nici atunci admin. nu mi-a pus la dispozitie actele pe care le-am solicitat. in acest moment comitetul ales nu are pregatirea necesara pentru a da raspunsuri intrebarilor noastre, ei ridica din umeri si ne trimit la administratora
veti spune "faceti Adunare Generala si dati jos admin si Presed".
am facut asta si au participat foarte putini proprietari si ghiciti ce? s-a ales tot admin asta pentru ca este "fata buna si nu avem de platit mult ca alte blocuri" - a strigat multimea
nu mai stim ce sa facem
cei care nu au asigurat administrarea in bune conditii a blocului ar trebui trasi la raspundere daca se constata ca nu-si fac treaba in conformitate cu prevederile legale
Fara cuvinte, mai stiu asemenea asociatii in care multi spun "lasa ca merge si asa", "acum stam in loc pentru 5 lei pe luna de apartament" sau "ce ma intereseaza, am bani platesc si nu ma doare capul". Dar adunati banii putin cu putin, se strang multi.
Din ce localitate sunteti ?
Poate si aici e o problema.
Trimiteti detalii pe email privat.