avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Factura energie termica fara calorifer
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Factura energie termica fara calorifer

Va rog sa ma lamuriti este corect sa platesti enerdie termica fara calorifer sau tevi care sa traverseze incaperea?
Furnizorul spune ca da si motiveaza ca in acea factura mai intra si tevile de la subsol.
Eu sunt debransata si nu beneficiez de nici un servici al acestei companii.
Este un spatiu inchiriat iar incaperea nu a suferit nicio modificare. Au venit si mi-au bagat sub nas o hartie ca e scris cu litera de lege ca au dreptate si trebuie sa platesc o cota parte din aceasta. Ce sanse am daca i dau in judecata? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:45, 28 Ianuarie 2015
Nu aveti nici o sansa, indiferent daca sunteti proprietar sau chirias, daca aveti sau nu calorifer sau tevi, trebuie sa platiti caldura pentru partile comune, in aceste parti comune intra caloriferele din uscatorii, cele dupa casa scarii si tevile care traverseaza subsolul.
HG 1588/2007 Art. 32 (3) Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cualta destinatie decat aceea de locuinta or in alte situatii.
puidecrevedia a scris:

Eu sunt debransata si nu beneficiez de nici un servici al acestei companii.
Ce sanse am daca i dau in judecata? Va multumesc.

Daca sunteti debransata,nu vi se calculeaza c/v consum individual
In schimb partile comune,aveti obligatia sa le achitati
Nu va hazardati sa actionati asociatia de proprietari in instanta pe acest subiect,deoarece veti suferi o mare deziluzie la pronuntarea solutiei de catre instanta de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tevi comune de caldura soimu2006 soimu2006 Daca aceste controversate tevi despre care se tot discuta, sunt taiate de la etajul 4 pina la parter, daca in scara blocului nu exista calorifer, daca ... (vezi toată discuția)
Calcularea consumului de energie termica pentru apartamentele debransate 1970 1970 buna ziua, 1.Va rog sa-mi spuneti cum calculez consumul de energie termica pentru un apartament debransat total. Mentionez ca apartamentul are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Plata servicii de caldura apartament debransat catalinita catalinita Buna ziua, Anul trecut m-am debransat de la caldura, am montat centrala si totusi, aparent inca mai platesc caldura celor doua coloane care imi traverseaza ... (vezi toată discuția)