avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare constructie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare constructie

Buna seara,am si eu o mica problema: In 2006 am achizitionat un teren in judetul sibiu intr-o zona de pensiuni.Am construit pe acest teren o casa fara sa am nici un fel de autorizatie sau proect.Casa este pe 2 nivele ,avand o amprenta la sol de 100 metri patrati.In urma cu 3 ani am fost la primaria din localitate si am trecut-ola impozit,deci ar fi al 3-lea an in care platesc impozitul.
Acuma as vrea sa merg la cartea funciara si sa o intabulez.Cum ar trebui sa procedez si ce pasi ar trebui sa urmez?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Monica Ginea , Avocat 17:43, 6 Februarie 2015
Trebuie sa obtineti intai autorizatia de construire, procesul verbal de receptie finala.. după care se poate face documentatia cadastrala de inscriere in cartea funciara.
Numai constructiile edificate inainte de 2001 se pot intabula in baza certificatului fiscal.
Buna ziua,

Trebuie sa urmati procedura de intrare in legalitate prevazuta de Legea Constructiilor, adica sa adresati Primariei o solicitare pentru obtinerea autorizatiei de construire.

Primaria va verifica daca imobilul se incadreaza in PUG si va solicita sa obtineti acord de mediu si alte avize (in functie de situatia concreta) precum si sa intocmiti o expertiza tehnica cu privire la rezistenta si cu privire la securitatea la incendiu.

Ulterior se va putea incheia procesul verbal de receptie si va veti putea intabula constructia in cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie noua poparoxy poparoxy Este adevarat ca o constructie noua se poate intabula din oficiu in 5 ani daca locatarii fac dovada locuirii in spatiul respectiv? (vezi toată discuția)
Intabulare constructie ladaru ladaru cum se poate intabula o constructie construita acum vreo 40 de ani fara autorizatie de construire, exista ceva lege care sa specifice ca o constructie care are ... (vezi toată discuția)
Intabulare imobil tudor.z tudor.z detin, din anul 1997, un imobil (teren+cladire), obtinut prin act vanzare-cumparare si inscris la vremea respectiva in cartea funciara, prin ... (vezi toată discuția)