avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de uzufruct

Am cumparat un apartament impreuna cu o persoana, eu fiind nuda proprietate, iar persoana resp.detinind dreptul de uzufruct pana la incetarea din viata. Persoana care detine uzufructul poate sa dea altei persoane dreptul sa locuiasca in apartament in locul ei? iar daca raspunsul este afirmativ poate sa faca aceasta fara acordul meu?
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 10:58, 24 August 2005
Da,poate sa-l inchirieze sau sa cedeze emolumentul,in ambele cazuri fara acordul tau.
Ce înseamnă " emolument "??????????

in cazul tau emolument este echivalent cu folosinta aparamentului. deci uzufructarul poate lasa alta persoana sa locuiasca in apartament... in locul ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de uzufruct Am cumparat un apartament impreuna cu o persoana, eu detinand dreptul de nuda proprietate, iar pers.respectiva detinand dreptul de uzufruct pana la incetarea ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager - credit banca pusapopescu2013 pusapopescu2013 Locuiesc cu uzufruct vager intr-un apartament. Am un credit bancar si sunt in litigiu cu banca. Dupa noile legi ale bancilor exista vreun risc pentru persoana ... (vezi toată discuția)
Uzufruct plopilor plopilor uzufructarul , se poate casatori ,poate sa refuze propietarului sa locuiasca in acelasi imobil sau poate lasa in folosinta unui posibil ... (vezi toată discuția)