avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Aspecte legale functionare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Aspecte legale functionare firma

Buna ziua,
Detin o firma a carei obiect de activitate este:
5185 Comert cu ridicata al altor masini si echipamente de birou,
7250 Intretinerea si repararea masinilor de birou, de contabilizat si a calculatoarelor,
7133 Inchirierea masinilor si echipamentelor de birou, inclusiv a calculatoarelor.
La sediul social avem organizat biroul si depozitam echipamentele ce urmeaza a fi vandute sau inchiriate, inclusiv materiale consumabile pentru ele. Tot in acest spatiu efectuam reparatiile la aceste echipamente (doar care sunt proprietatea noastra nu primim comenzi de la terti). Activitatea de vanzare, service si inchiriere se desfasoara exclusiv la sediile clientilor.
Avem autorizatie de functionare obtinuta prin declaratie pe proprie raspundere de la ORC pentru activitatile enumerate mai sus, una pentru sediu si inca una pentru sediile clientilor/in afara sediului propriu. Desi activitatile respective nu se desfasoara la sediu, am considerat ca e mai bine asa.
Primaria sustine ca odata ce suntem autorizati la sediu cu niste activitati la care face referire O.G.99/2000 suntem obligati sa obtinem acord de functionare (chiar daca in fapt nu desfasuram aceste activitati). Conform Art. 9 al aceste O.G. suntem obligati sa afisam orarul de functionare si sa asiguram respectarea lui.
Dar noi nu lucram cu publicul si nu putem asigura respectarea unui program pentru ca suntem 3 persoane care desfasuram activitate in teren. Astfel am fi predispusi sanctiunilor legale.
Ce ma sfatuiti?

Alte discuții în legătură

Cod caen beatrice_popa beatrice_popa As dori sa adaug la obiectul principal de activitate - 7481, activitati fotografice, codurile CAEN care sa permita desfasurarea tuturor activitatilor specifice ... (vezi toată discuția)
Obligativitate respectare o.g. 99 /2000? - traducator sonia1978 sonia1978 Sunt PFA - traducator autorizat de MJ. Activitatea o desfasor acasa, Nu am birou/sediu. Ma intereseaza daca in aceasta situatie se aplica prevederile ... (vezi toată discuția)
Acord de functionare primarie sector 4 Titania Titania Buna ziua, poate imi puteti raspunde si mie la intrebare: Un SRL cu obiect de activitate in servicii (agentie turism, casa schimb valutar, amanet, etc) are ... (vezi toată discuția)