avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire din concediul de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire din concediul de maternitate

As dori sa stiu la cat timp dupa revenirea din concediul de maternitate se poate cere concediul de odihna.
Mentionez faptul ca, in aprilie 2015 se sfarsesc cei doi ani de concediu de maternitate , iar aceasta intrebare intervine ca urmare a modificarilor survenite in Codul Muncii prin Legea 12/2015.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: andreea27 , utilizator 14:10, 29 Ianuarie 2015
Care este perioada efectiva a CCC, data intrarii si data terminarii ?
Perioada CCC 20 mai 2013-20 aprilie 2015
1. Concediul de maternitate = 126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnata.

2. Dvs. vorbiti de concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani.
Cu scuzele de rigoare , reformulez intrebarea : "La ce perioada de la revenirea din CCC se poate solicita concediul de odihna , avand in vedere faptul ca in aprilie 2015 se sfarsesc cei 2 ani in care am fost in CCC"
Puteti solicita concediu de odihna si imediat dupa revenirea din CCC. Nu exista text de legea care sa prevada asa ceva.

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie AlexandraMihaela AlexandraMihaela Buna ziua, Am nascut la data de 27 ian 2015. In prezent ma aflu in concediu de lauzie (cele 126 zile). Intentionez sa reiau serviciul la inceputul lunii mai. ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal/postnatal roxana11277 roxana11277 Buna ziua, concediul prenatal/postnatal am inteles ca se plateste de catre angajator, daca eu am poprire pe salariu asta inseamna ca se executa poprirea si iau ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului dolcepussyc dolcepussyc Buna ziua! Am nascut in urma cu patru saptamani. Sunt in concediul de 126 de zile, care il am pana pe data de 6 aprilie. Trebuie sa depun cererea la angajator ... (vezi toată discuția)