avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Presupusa frauda contor gaz
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Presupusa frauda contor gaz

Buna ziua,

De curand o firma angajata de Distrigaz a venit sa-mi schimbe contorul de gaz , operatiune ce se petrece o singura data la 8 ani .
Contorul se afla in casa scarii si nu a fost sigilat niciodata in acesti ani, la schimbul contorului indivizii mi-au dat un proces verbal sa-l semnez precum schimbarea s-a produs.Am semnat fara ca eu sa citesc ca la observatii au scris ca respectivul contor prezenta anumite zgarieturi pe capac. (?!^%#) . Drept urmare m-am trezit cu o invitatie la sediul lor pentru a gasi o rezolvare pe cale amiabila in urma unor interventii neautorizate asupra contorului.
Cauza? Dupa verificarea metrologica au constatat faptul ca inregistreaza cu 7 % mai putin gaz decat trebuia.
Mi-au propus o suma enorm de mare pentru evitarea unui dosar penal , adica suma de 7.000 lei ( reprezentand consumul unei centrale non-stop timp de 3 luni , adica undeva la 6.000 mc de gaz) sincer este aberant.

Daca eu vroiam sa "masluiesc " contorul , atunci il faceam sa nu inregistreze 50 % din volum nu 7 % .

Cer parerea dvs cum sa procedez , sa platesc aceasta suma uriasa ce ma baga in datorii sau sa lasam instanta de judecata sa decida ?
Sau sunt prea mari costurile de judecata , avocat ,despagubiri Distrigaz ?

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cetatean-ro , utilizator 20:04, 30 Ianuarie 2015
Solicitati expertiza tehnica a aparatului de contorizat utilitati
Bun si daca solicit expertiza tehnica a aparatului ce fac cu ea?
Alte solutii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contor gaze defect Veronica_ Veronica_ Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: apartament nou, cumparat in 2017 de la un dezvoltator. Contoarele de gaz erau montate. Dupa cumparare a ... (vezi toată discuția)
Inlocuire contor gaz, probleme nahi nahi buna seara.acum o luna am fost sunat de un reprezentant al agentiei de furnizare a gazelor naturale,pt a schimba contorul de gaz. M am prezentat la data la ... (vezi toată discuția)
Acuzatie consum fraudulos gaze. cristiene cristiene Sunt acuzat pe nedrept de consum fraudulos gaze naturale Saptamana trecuta ianuarie 2012 au venit reprezentantii companiei de gaze pt a schimba contorul de ... (vezi toată discuția)