De curand o firma angajata de Distrigaz a venit sa-mi schimbe contorul de gaz , operatiune ce se petrece o singura data la 8 ani .
Contorul se afla in casa scarii si nu a fost sigilat niciodata in acesti ani, la schimbul contorului indivizii mi-au dat un proces verbal sa-l semnez precum schimbarea s-a produs.Am semnat fara ca eu sa citesc ca la observatii au scris ca respectivul contor prezenta anumite zgarieturi pe capac. (?!^%#) . Drept urmare m-am trezit cu o invitatie la sediul lor pentru a gasi o rezolvare pe cale amiabila in urma unor interventii neautorizate asupra contorului.
Cauza? Dupa verificarea metrologica au constatat faptul ca inregistreaza cu 7 % mai putin gaz decat trebuia.
Mi-au propus o suma enorm de mare pentru evitarea unui dosar penal , adica suma de 7.000 lei ( reprezentand consumul unei centrale non-stop timp de 3 luni , adica undeva la 6.000 mc de gaz) sincer este aberant.
Daca eu vroiam sa "masluiesc " contorul , atunci il faceam sa nu inregistreze 50 % din volum nu 7 % .
Cer parerea dvs cum sa procedez , sa platesc aceasta suma uriasa ce ma baga in datorii sau sa lasam instanta de judecata sa decida ?
Sau sunt prea mari costurile de judecata , avocat ,despagubiri Distrigaz ?
Contor gaze defect
Veronica_
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: apartament nou, cumparat in 2017 de la un dezvoltator. Contoarele de gaz erau montate. Dupa cumparare a ... (vezi toată discuția)