avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inlocuire contor gaz, probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inlocuire contor gaz, probleme

buna seara.acum o luna am fost sunat de un reprezentant al agentiei de furnizare a gazelor naturale,pt a schimba contorul de gaz. M am prezentat la data la care am fost chemat fiind nevoit sa ma deplasez in alt oras unde am aceasta proprietate.Ajuns la fata locului,pe casa scarii unde se afla contorul de gaz erau 4 persoane care ma asteptau....in acel moment mi-am dat seama ca ceva nu este in regula.Unul dintre ei m-a intrebat daca fac diferenta dintre contorul meu si al vecinei , dar eu uitandu-ma la ambele contoare nu am sesizat nici un fel de diferenta. Dupa care mi-a spus ca de fapt s-a intervenit neautorizat la contor, eu neintelegand la ce se refera acesta am spus ca fiind pe casa scarii este posibil sa fi umblat oricine gandindu-ma ca probabil o fi avut vreo zgarietura pe exterior. Acestia mi-au spus ca sa stau fara griji ca ei doar vor schimba contorul cu altul nou fara a fi vreo problema grava. Dupa inlocuirea contorului mi-au inmanat un proces verbal pe care m-au pus sa il semnez neexplicantu-mi alte detalii referitoare la aceasta situatie. Am semnat in necunostinta de cauza acesta spunand ca nu este nici un fel de problema va fa fi dus la verificat. Pe acest proces verbal scria interventie neautorizata integrator mecanic iar eu nu stiam ce inseamna acest lucru. Mentionez ca sigiliile erau puse pe contor si nu erau afectate cu nimic. Dupa o luna de zile de la acest incident am primit o scrisoare de la Centrul de Metrologie pentru a ma prezenta la fata locului pentru expertiza. Abea in acel moment am realizat ca situatia era destul de serioasa si pot fi acuzat. Nu m-am prezentat la expertiza deoarece era in alt oras iar eu nu am putut pleca de la locul de munca. Apoi am primit o alta scrisoare prin care sunt nevoit sa ma prezint la sediul furnizorului in orasul unde am acest imobil pentru a solutiona problema sau pentru a achita eventualele prejudicii. Mentionez ca eu am cumparat imobilul in anul 2010 iar contorul era instalat din anul 2005, la momentul mutarii mele nu au venit sa schimbe contorul ramanand de la fostul proprietar pana in prezent. Intrebarea este cum pot solutiona aceasta situatie in mod legal fara a avea vreo obligatie deoarece eu nu ma simt vinovat cu nimic? Este posibil ca datorita faptului ca aceata companie nu a venit la timp pentru verificarea metrologica sa inventeze aceasta situatie pentru a ma pune la cheltuieli inutile? Dupa opinia mea contorul nu a fost trimis spre expertiza din 2005 astfel ca dupa 11 ani este considerat a fi expirat.
Cel mai recent răspuns: Veronica_ , utilizator 18:55, 23 Februarie 2018
nahi a scris:


Mentionez ca sigiliile erau puse pe contor si nu erau afectate cu nimic.


Atat timp cat pe regulatorul de gaz existau sigiliile intacte,dv nu sunteti responsabil de eventualele interventii asupra acestuia,nu sunteti nici autorizat si nici titularul dreptului de a aplica matricea pe sigilii regulatoare de gaz

Buna seara. Imi puteti spune, va rog, cum s-a solutionat situatia? Ma aflu intr-o ipostaza similara si nu prea stiu ce optiuni am. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contor gaze defect Veronica_ Veronica_ Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: apartament nou, cumparat in 2017 de la un dezvoltator. Contoarele de gaz erau montate. Dupa cumparare a ... (vezi toată discuția)
Acuzatie consum fraudulos gaze. cristiene cristiene Sunt acuzat pe nedrept de consum fraudulos gaze naturale Saptamana trecuta ianuarie 2012 au venit reprezentantii companiei de gaze pt a schimba contorul de ... (vezi toată discuția)
Presupusa frauda contor gaz Cetatean-ro Cetatean-ro Buna ziua, De curand o firma angajata de Distrigaz a venit sa-mi schimbe contorul de gaz , operatiune ce se petrece o singura data la 8 ani . Contorul se ... (vezi toată discuția)