avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anularea contractului de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anularea contractului de donatie

Am si eu o intrebare daca doresc sa anulez niste contracte de donatie facute de catre mine mamei mele, sunt sanse?
Si in ce conditii?Cine poate sa ma ajute si cine este in masura, spunandu-mi absolut toate caile de a ataca acele contracte de donatie
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 23:10, 16 Iunie 2009
Exista o singura cale. Prin instanta.

Numai ca, pe langa aceasta informatie ar trebui sa aveti si niste temeiuri pentru anularea actelor. Aici e deja mai greu. Ar trebui sa va fac o lista a cauzelor de nulitate relativa si de nulitate absoluta, dar mi-e imposibil. As ocupa pagina degeaba.

Prezentati-va cu actele la un avocat. La unul bun :)

:bow:
Contractul de donatie , in principiu , are caracter irevocabil.Exista totusi unele conditii in care donatia poate fi revocata, ca de exemplu, neandeplinirea conditiilor in care s-a facut( este vorba despre donatiile cu sarcini) , nasterea unui copil, ingratitudinea donatarului.( injurii, atentatul la viata donatorului, etc) ..mai sunt revocabile donatiile bunurilor viitiare si donatiile facute intre soti.
Da, e genul de proces foarte dificil de castigat de partea reclamanta chiar si cu avocat.
Trebuie sa existe motive si probe.
Fara avocat nu va cotez cu nicio sansa in fata instantei.

avocat Claudiu Lascoschi
In primul rand, intrebarea nu e prea clara. ce inseamna "de catre mine mamei"? Ca mama a facut contractul de donatie catre dumneavoastra, sau ca dumneavoastra ati facut donatia mamei.
Unde s-au incheiat contractele? la notar? De ce s-au incheiat mai multe contracte?
Eu proprietarul am donat mamei mele, care este si casatorita si este specificat acest lucru in contractele de donatie.
Este vorba de mai multe acte de donatie, intrucat sunt sunt mai multe imobile si s-au facut pentru fiecare cate un contract de donatie.
S-au incheiat la notar.
Eu ma aflu in situatia: necasatorit niciodata, fara copii, exista ceva mai simplu decat instanta?
Daca as putea dovedi ca mama nu mai este in deplinatatile mintale de a mai administra aceste imobile le pot recupera in intregime?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Anularea contractului de donatie  ROSA ROSA In cazul in care, mama mea anuleaza contractul de donatie si imi face contract de vanzare- cumparare cu clauze de intretinere si moarte in care sa fie trecuta ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de donatie Maya31 Maya31 Buna ziua tuturor Intrebare: exista vreo posibilitate prin care pot anula un contract de donatie fara clauze? Mentionez ca este vorba de un teren care NU ... (vezi toată discuția)
Pot sa atac o donatie in instanta? mihaela_672001 mihaela_672001 buna seara,ma intereseaza daca pot sa atac donatia facuta de mama mea surori mele,care acum este decedata .succesorii surori mele,adica cumnatul si copilul ... (vezi toată discuția)