Am vandut catre cineva o masina,am incheiat cu acea persoana un cotract de vanzare-cumparare,insa el,dupa doi ani de la cumpararea masinii ,inca nu si-a inmatriculat masina pe numele lui.El circula cu masina avand actele pe numele meu,face ITP-ul cu numele meu pe cartea de identitate si pe certificatul de inmatriculare,face asigurare pe numele meu si nu nplateste impozit pe masina.L-am sunat de nenumarate ori si i-am spus sa intre in legalitate in ceea ce priveste masina,dar fara rezultat.Ce as putea face pentru a-l determina sa-si inmatriculeze masina.El motiveaza ca este timbrul de mediu prea mare si nu merita sa mai inmatriculeze masina,dar el circula cu ea de doi ani.Multumesc.
Cea mai simpla solutie: inteleg ca-l cunoasteti, stiti unde locuieste, unde lucreaza, etc.
Mergeti si luati placutele de inmatriculare de pe autoturism.
Alte placute nu se dau decat proprietarului, iar a circula fara placute e fapta penala.
Daca-si confectioneaza altele, reclamati-l la serviciul inmatriculari.
Faceti o sesizare anonima, va asigur ca vor tine cont de ea.
Cand va vor cauta acasa sau va vor invita la sediu, spuneti-le ca ati instrainat autoturismul si nu mai stiti nimic despre el.
Alta varianta, mai complicata, este sa va adresati instantei care-l va obliga sa inmatriculeze autoturismul si sa va plateasca impozitul datorat.