avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanzare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanzare masina

Am vandut catre cineva o masina,am incheiat cu acea persoana un cotract de vanzare-cumparare,insa el,dupa doi ani de la cumpararea masinii ,inca nu si-a inmatriculat masina pe numele lui.El circula cu masina avand actele pe numele meu,face ITP-ul cu numele meu pe cartea de identitate si pe certificatul de inmatriculare,face asigurare pe numele meu si nu nplateste impozit pe masina.L-am sunat de nenumarate ori si i-am spus sa intre in legalitate in ceea ce priveste masina,dar fara rezultat.Ce as putea face pentru a-l determina sa-si inmatriculeze masina.El motiveaza ca este timbrul de mediu prea mare si nu merita sa mai inmatriculeze masina,dar el circula cu ea de doi ani.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 17:52, 7 Februarie 2015
Cea mai simpla solutie: inteleg ca-l cunoasteti, stiti unde locuieste, unde lucreaza, etc.
Mergeti si luati placutele de inmatriculare de pe autoturism.
Alte placute nu se dau decat proprietarului, iar a circula fara placute e fapta penala.
Daca-si confectioneaza altele, reclamati-l la serviciul inmatriculari.
Faceti o sesizare anonima, va asigur ca vor tine cont de ea.
Cand va vor cauta acasa sau va vor invita la sediu, spuneti-le ca ati instrainat autoturismul si nu mai stiti nimic despre el.
Alta varianta, mai complicata, este sa va adresati instantei care-l va obliga sa inmatriculeze autoturismul si sa va plateasca impozitul datorat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare autoturism de la mostenitor vossk vossk Buna ziua, Doresc sa cumpar un autoturism de la mostenitor, peste 2 saptamani cand se va incheia dezbaterea succesiunii (vanzatorul este unicul ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu auto furat din strainatate alin_mocanu alin_mocanu Buna ziua! In anul 2010 am cumparat un autoturism din Targul Auto Vitan, de la o persoana fizica din Romania, autoturismul fiind inmatriculat in Germania, dar ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu pentru un autoturism cumparat in 2012 pasatmadalina pasatmadalina Buna ziua. In Decembrie 2012 am cumparat un autoturism Daewoo Matiz fabricat in anul 2003, dar fiind in perioada Sarbatorilor de iarna nu am reusit sa ajung ... (vezi toată discuția)