avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere

Buna ziua,am o prietena care a cumparat un apartament dar nu locuieste in el.
La adunarea generala a proprietarilor s-a hotarat ca si proprietarii care nu locuiesc in bloc, sa plateasca intretinere lift ;energie electrica spatii comune si lift.
Va intreb daca este legal ?Multumesc !
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:46, 30 Ianuarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Daca nu locuieste in apartament trebuie sa plateasca tot ce se repartizeaza pe cota-parte indiviza, service si reparatii lift, salariile personalului angajat, cheltuieli administrative, reparatii, caldura parti comune, daca exista repartitoare sau centrala, iar daca nu suporta si caldura din apartament.
Gunoiul si electrica (atat parti comune cat si lift ), se platesc pe numarul de persoane care au locuit in condominiu.
HG 1588/2007 Art.32 (3) Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta or in alte situatii.
Buna ziua. Ne-am cumparat apartament intr-un bloc turn. Problema este ca in tabelul ce se afiseaza la avizier cu cheltuielile lunare la intretinere nu apare niciodata suma ce trebuie platita pentru lift. De exemplu, cheltuielile cu intretinerea pe luna decembrie sunt de 122 lei, dar daca adun toate sumele din tabel (apa, lumina..) ar fi de plata 90 lei. Diferente apar lunar. Am cerut de nenumarate ori explicatii la asociatie pentru aceste diferente si mi s-a spus ca reprezinta cheltuielile cu liftul, si in momentul in care am cerut sa se treaca aceasta cheltuiala in tabel mi s-a spus ca nu incape in tabel o noua coloana. Dupa parerea mea, acesta nu este un raspuns plauzibil. Cui as putea sa ma adresez pentru a rezolva aceasta problema? Multumesc!
Puteti solicita presedintelui explicatiile privind valoare integrala a facturilor care se introduc in liste. Acesta este obligat sa va raspunda in 7 zile.
ioanaana a scris:

................ mi s-a spus ca nu incape in tabel o noua coloana............
:happy:

Alte discuții în legătură

Calcularea intretinerii elenaradulescu1 elenaradulescu1 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva va rog cu un model de tabel pentru intretinere? Acest tabel este folosit de toti administratorii de bloc sau fiecare isi ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)
Costuri intretinere apartament nelocuit kitty35 kitty35 Buna ziua.As avea o intrebare pentru dumneavoastra..Avand in vedere ca nu locuiesc in apartament de 2 ani de zile ,este totul platit la zi ,de ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)