avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot pierde casa in instanta ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot pierde casa in instanta ?

Buna ziua

Am si eu o mare problema. Am fost la un avocat care mi-a spus parerea lui, dar as mai vrea o parere ! In anul 2003 am achizitionat un apartament cu prima casa. Valoarea lui 16.000 E. Am avut o suma de 6000 E pe baza undei donatii de la mama , iar 10.000 i-am luat prin credit ipotecar. Am platit rate pana in anul 2011 cam 4.000 E. Acest apartament era cumparat pe numele meu si al sotului meu. Apoi l-am vandut de comun acord. Ipoteca de 6.000 E fiind platita de actualii proprietari. Din ce ne-a ramas ca bani dupa vanzare, am achizitionat de COMUN ACORD un apartament cu doua camere pe numele fiicei mele. Fiica mea este din prima casatorie. Acum la 4 ani de la acest lucru, sotul meu vrea sa divorteze ( si-a gasit o doamna si vrea sa se casatoreasca !), dar vrea jumatate din valoarea vechiului apartament. Eu nu l-am obligat , nu i-am furat banii ....a fost o decizie de comun acord de a-i cumpara fetei mele casa. Si nici nu a fost facut niciun act care sa o oblige pe fata mea, sa ne restituie vreun ban, vreodata. In actele casei nu este trecut de unde a avut ea banii fiind propietar NUMAI EA. Oare instanta m-ar pune sa-l despagubesc dupa atatia ani ? Iar daca am avut si 3 masini pe care le-am vandut tot de comun acord....si la acelea ar trebuii sa ii dau bani ?
Multumesc frumos de ajutor si o zi minunata tuturor
Cel mai recent răspuns: Camiduta , utilizator 11:42, 30 Ianuarie 2015
nu trebuie sa ii dati nimic. imobilul este pe numele altcuiva, deci la partaj nu va intra in masa bunurilor comune. iar masinile, au fost vandute , s-au folosit banii...pace buna.... sa fie sanatos. Doar bunurile comune se impart dupa divort....evident bunurile care exista la momentul actual.
Multumesc frumos. Dar in cazul acestui divort, pot recunoaste in instanta ca i-am dat de comun acord banii fetei pt achizitionarea apartamentului ? (cred ca el nu are cum sa introduca actiunea de partaj , pt ca noi la ora actuala NU avem nimic comun).....
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
Camiduta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament kmi26 kmi26 BUna ziua, As avea si eu nevoie de expertiza dvs. profesionala. Vreau sa divortez si am hotarat impreuna cu sotul ca partajul sa aiba loc pe calea ... (vezi toată discuția)
Sfaturi solutionare partaj MMoniq MMoniq De curand am divortat (copilul a ramas in custodia mea) si urmeaza sa trec printr-un proces de partaj pentru a-mi recupera bunurile cumparate din veniturile ... (vezi toată discuția)
Dupa divort, apartamentul? MARA43 MARA43 o rugaminte , va rog! 1999- [el] , prin sora lui si pe numele ei , cumpara un apartament , il mobileaza , aranjeaza .... 2000- se casatoreste cu ... (vezi toată discuția)