avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare parti sociale SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare parti sociale SRL

In cazul in care se cesioneaza un SRL, ce se intampla cu datoriile SRL-ului la fostul asociat (suma din contul 455)?
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 15:47, 29 Ianuarie 2015
Nu se poate face cesiune cu datorii, insa daca cel care preia firma cu majorare de capital , noul asociat al srl preia activul si pasivul acestuia.
Buna ziua,

Datoriile SRL-uri sunt ale SRL-ului ca persoana juridica distincta. Asta nu inseamna ca fostul asociat nu poate raspunde penal sau civil pentru datorii, in functie de provenienta acestora.
Nu este vorba de datorii fata de furnizori sau fata de stat. Acestea sunt 0.
Este vorba de banii imprumutati de asociat firmei, de-a lungul timpului.
daca exista contract(asa ar fi ok) trebuiesc returnati conform contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare s.r.l. cu datorii marius d marius d sunt asociat unic si administrator unic al srl-ului care are datorii la stat -tva, cas, etc 1. pot sa vand srl-ul la persoana fizica ?( cesiune toate partile ... (vezi toată discuția)
Preluare srl ana.petrescu1963 ana.petrescu1963 In cazul in care se preia un SRL va rog sa-mi spuneti ce documente se intocmesc de ambele parti?Ce se intampla cu capitalul social? Ce presupune preluarea unei ... (vezi toată discuția)
Vanzare srl cu datori la stat bebe4ever bebe4ever Buna ziua as avea si eu nevoie de cateva la muriri daca se poate. in 1997 am infintat un srl am fost 2 asociati acum de 1 luna asociatul mi-a cedat mie ... (vezi toată discuția)