avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua
Tatal meu a murit cu putin timp in urma.ne-a lasat o masina (care e pe numele lui) si o suma de bani in banca,care tot pe numele lui este(fara imputernicit)
Intrebarile mele sunt:
Cum se imparte aceasta mostenire?suntem doi frati cu mama.
ce revine noua copiilor?
Ca sa vindem masina ,trebuie sa treaca pe numele unuia dintre mostenitor?
Cum se decurge o astfel de mostenire?( avocat,notar,acte)
astept raspunsul,
cu multumire,
peter

Cel mai recent răspuns: donpedro99 , utilizator 15:35, 11 Iunie 2009
Va prezentati la un notar, toti cei trei mostenitori, pentru dezbaterea succesiunii si eliberarea certificatului de mostenitor. Concomitent se poate face si un act de imparteala a mostenirii, tot de catre notar, astfel cum se inteleg mostenitorii.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire cristina1980 cristina1980 buna ziua. mama mea in urma divortului a dobandit un apartament suntem 2 frati si ea doreste sa stie care ii sunt drepturile ei in acest apartament si ce act ... (vezi toată discuția)
Mostenire Carmen Curelea Carmen Curelea cum pot rezolva o problema ca o bunica sa imi faca acte de mostenire. mentionez ca sunt nepoata de fata, are 2 fete este vaduva de 35 de ani mama mea s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune - unicul fiu lock lock Tatal meu a murit in urma cu putin timp. Mama mea traieste. Sunt unicul fiu. Principalele bunuri care le-au dobandit impreuna in timpul casatoriei sunt un ... (vezi toată discuția)