buna
am urmatoarea nelamurire
am nascut in 23.03.2014
sunt PFA ,si am fost in concediu de maternitate pana in 06.06.2014
indemnizatia de crestere a copilui s-a aprobat incepand cu 07.06.2014,astfel ca pana in prezent mi-a fost virata indemnizatia pentru 7 luni.
intrucat in 22 martie voi reveni la munca si voi depune cerere pentru stimulentul de insertie,as dori sa stiu ce se intampla cu diferenta de indemnizatie pentru inca 2 luni care ar urma sa o incasez?
va multumesc mult
mentionez ca defapt voi reveni in 22 februarie,intrucat sotul indeplineste conditiile pentru CCC,insa nu va opta pentru acesta.
astfel ca in luna februarie voi primi indemnizatia pentru ianuarie,si in martie pentru februarie.total 9 indemnizatii.ce se intampla cu ultimele 2 pana la 11?
1. Ati omis sa precizati pentru care varianta de concediu crestere copil (CCC) ati optat.
2. - Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an (asa cum reise din cele scrise de dvs.) atunci indemnizatia pentru CCC se plateste pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 1 an.
- Deoarece ultima luna este rezervata tatalui si aceasta nu doreste sa intre o luna in CCC atunci dvs. veti beneficia de indemnizatie pentru CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 11 luni.
3. - Pentru ca doriti sa beneficiati de stimulentul de insertie trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 11 luni (adica cel mai tarziu pe 22 02.2015).
- Stimulentul de insertie, de 500 lei lunar, il veti primi dupa ce implineste copilul 1 an si pana va implini 2 ani.
4. Asadar indemnizatia pentru CCC nu se plateste timp de 11 luni ci numai pana in ziua in care copilul implineste 11 luni, indiferent de data la care ati intrat in CCC.