avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dosar dauna RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dosar dauna RCA

Sunt din Pitesti si in dimineata zilei de 7.01.2015, conducind autoturismul cu care imi cistig existenta ca PFA, am fost implicat intr-un accident de circulatie fara vatamari corporale. Conducatoarei auto care nu mi-a acordat prioritate a fost sanctionata de politie iar mie mi sa dat o copie de pe RCA -ul soferitei vinovate. Am sunat la firma de asigurari si am fost planificat pe data de 13.01.2015 pentru deschiderea dosarului de dauna, cu toate ca am insistat sa se urgenteze aceasta procedura pt ca mi se ia dreptul de a munci, dar nu am gasit intelegere.
Din data de 13.01.2015 astept sa se aprobe dosarul de dauna, aprobarea facindu-se la sediul firmei de asigurari din Sibiu.
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi argumentate pentru a obliga firma de asigurari sa grabeasca aprobarea dosarului de dauna si de a o obliga sa-mi plateasca daune pentru timpul de inactivitate la care ma obligat prin acest tertip de tegiversare a aprobarii dosarului de dauna.
Deja intrevad mari dificultati in ceea ce priveste suma acordata pt reparatia autoturismului.
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 08:14, 4 Februarie 2015
Este o problema de notorietate,mult mediatizata referitor la lendoarea cu care desfasoara demersuri firmele de asigurari si tergiversarea platilor
Sesizati oficial Autoritatea de Supraveghere Financiara – ASF , prin Sectorul Asigurari (fosta Comisie de Supraveghere a Asigurarilor), [ link extern ]
Se foloseste gresit sintagma "aprobarea dosarului" !
In momentul in care asiguratorul a efectuat constatarea daunelor este obligat sa va inmaneze nota de constatare in care trebuie mentionate :
-numarul dosarului de daune
-avariile constatate si solutiile tehnice necesare remedierii acestora
- documentele necesare lichidarii daunei

Cu aceasta nota de constatare dvs aveti posibilitatea sa va adresati unui reparator autorizat RAR in vederea efectuarii reparatiei.
Puteti sa va adresati unui reparator care are conventie de colaborare cu asiguratorul , caz in care teoretic ar fi mai rapida procedura sau puteti sa va adresati unuia fara conventie dar mai mult ca sigur acesta nu va va elibera masina pana nu se efectueaza decontarea . Bineinteles exista posibilitatea ca acest reparator sa nu doreasca a va efectua reparatia fara plata unui avans sau chiar a achitarii integrale a reparatiei de catre dvs.

In concluzie, daca nu depuneti la dosar o cerere de despagubire termenul legal de "aprobare a dosarului" este de 3 luni .
Cererea de despagubire este un formular care trebuie completat cu suma aferenta despagubirii. Ori eu nu am nimic, nici o suma , nici macar un proces verbal de constatare a daunelor sau nota de constatare a daunelor si, normal, solutia de reparatie (inlocuire sau reparatie element).
Eu am intrat acum pe internet si am descarcat un formular tipizat de cerere de despagubire a firmei de asigurari dar nu pot completa decit datele mele personale.
Ultima modificare: Duminică, 1 Februarie 2015
livis, utilizator
Cere maine de la asigurator nota de constatare si lista de service-uri partenere !
Daca te refuza , de fata cu ei suni la ASF . Primul care trebuie sa lupte pentru drepturile tale esti tu !
Corect. Eu trebuie sa fiu cel care ma lupt cu ei.
Le-am cerut nota de constatare daune din ziua cind au facut constatarea si mi-au spus ca nu pot sa mi-o dea pt ca dosarul trebuie aprobat.
De lista de service-uri nu ma doare capul pt ca masina am dus-o in service din ziua accidentului iar service-ul asteapta nota de constatare a daunelor pt a se apuca de lucrare. Service-ul unde am dus masina este agreeat de ei pt ca mi-au spus asta din ziua cind au deschis dosarul de dauna.
Multumesc pt sfat.
Cu stima
Liviu

Alte discuții în legătură

Calcul corect dauna totala pe rca lexetordo lexetordo Buna seara, Pe data de 22.10.2014 am fost implicat intr-un eveniment rutier cu distrugerea masinii mele aproape in totalitate. Siguranta masinii si un miracol ... (vezi toată discuția)
Despagubire r.c.a. bogdan070 bogdan070 Am avut un accident in urma caruia m-am ales cu masina avariata in partea din fata din vina unui alt sofer.Cei de la firma de asigurari au stabilit ca este ... (vezi toată discuția)
Calcul daună rca: asigurătorul mi-a spus că nu mai există coeficient de uzură a mașinii, s-au modificat normele de aplicare a legii? AndreeeaV AndreeeaV Buna ziua Știe cineva daca normele de aplicare a legii referitoare la Rca sunt modificate ,sau nu mai sunt valabile? Mi se spune că nu mai există ... (vezi toată discuția)