avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Card de sanatate pentru un strain angajat in Romania
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Card de sanatate pentru un strain angajat in Romania

Buna ziua,
Cunoasteti care este procedura concreta de eliberare a cardurilor de sanatate? Si daca un strain (cetatean UE) angajat cu timp partial la o firma din Romania beneficiaza de acest card si in ce conditii?
Multumesc anticipat pentru informatii
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:45, 30 Ianuarie 2015
Pot beneficia de card european de asigurat toţi cetăţenii care au calitatea de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate si sunt înscrişi la un medic de familie şi fac dovada achitării la zi a contribuţiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de sanatate Kalaf Kalaf Sunt un cetatean strain cu sedere permanenta in Romania, platesc asigurarile de sanatate de 15 ani, apar la CAS ca asigurat si nu am un card de sanatate ... (vezi toată discuția)
Eurocard mihaelacic mihaelacic Care este posibilitatea ca un cetatean roman care prezinta la un birou de internari carte de identitate cu cetatenie romana valabila, domiciliu in Romania, ... (vezi toată discuția)
Card european de sanatate laurenmay laurenmay Am o intrebare legata de cadrul legislativ ce sta la baza acordarii cardurilor europene de sanatate, atat din perspectiva romaneaca cat si europeana. Anume, ... (vezi toată discuția)