avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Inregistrare contract de inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Inregistrare contract de inchiriere

Suntem o fundatie care doreste sa inchirieze un apartament ptr desfasurarea unor activitati specifice.

Proprietarul apartamentului ales este persoana fizica care insa nu are succesiunea facuta ptr acest ap care este in fapt mostenire de la parintii decedati.

Proprietarul ne solicita plata in avans a chiriei si garantiei ptr a avea banii necesari ptr deschiderea succesiunii.Pe de alta parte fundatia, fiind persoana juridica, nu poate varsa banii catre proprietar decat dupa inregistrarea la fisc a contractului de inchiriere.

Intrebare

Poate fundatia gasi un procedeu legal de plata a chiriei inainte de inregistrarea contractului de inchiriere la administratia financiara ?
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 11:45, 1 Februarie 2015
Nu poate incheia contractul de inchiriere pana nu are Certificat de mostenitor pe numele sau.
Fara contract, nu puteti sa faceti o plata valabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa inchiriez un spatiu fara sa fiu proprietar auricius auricius Am mostenit un spatiu comercial de la parinti(decedati ambii),dar nu am facut succesiunea(lipsa bani), am domiciliul in c.i. acolo(este un apartament cu 3 cam ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu - firma nou infiintata xeonet xeonet Buna seara, Apelez la experienta dvs in legatura cu urmatorul caz: Vreau sa-mi infiintez o firma si pentru a putea avea un sediu social declarat, am gasit ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere scotty scotty buna, am si eu o problema . vreau sa inchiriez un apartament insa la proprietari este trecuta bunicamea(decedata). Mama lui tata . Cum tata este singurul ... (vezi toată discuția)