avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

Nascuta in mai 1960 Timp lucrat 32 ani . 3 ani facultate la zi Dupa 3 ani de la angajare un accident de tren din care pierde un picior si are handicap gradul 2 Cand se poate pensiona.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:15, 1 Februarie 2015
Pensie limita de varsta - in luna febr. 2022, la 61 ani si 9 luni,stagiul complet 31 ani si 9 luni.
Pensie anticipata - febr 2017 daca are un stagiu de 39 ani 9 luni 1 zi fara perioade asimilate ( facultate, pensie de boala).
Pensie anticipata partiala cu penalizare ( 0,75 x nr. lunilor de anticipare) febr. 2017. Daca va pensionati in febr. 2017 penalizarea va fi de 45%.
Dar pentru handicap gradul 2
nu are reducere ???

Gabi50 a scris:

Pensie limita de varsta - in luna febr. 2022, la 61 ani si 9 luni,stagiul complet 31 ani si 9 luni.
Pensie anticipata - febr 2017 daca are un stagiu de 39 ani 9 luni 1 zi fara perioade asimilate ( facultate, pensie de boala).
Pensie anticipata partiala cu penalizare ( 0,75 x nr. lunilor de anticipare) febr. 2017. Daca va pensionati in febr. 2017 penalizarea va fi de 45%.

Pentru a avea dreptul la reducere,conditia este ca,hancicapul sa fie preexistent calitatii de asigurat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare la 55 de ani Lilana Lilana Eu sunt nascuta Mai 1960, am dubla cetatenie, aproximativ 20 de ani vechime in Romania si actual in Canada aplic pt pensie medicala intrucat am probleme de ... (vezi toată discuția)
Pensionare brezel brezel persoana de sex feminin nascuta in 02.08.1960 care lucreaza din data de 16.10.1979 va rog sa-mi spuneti la ce data ma pot pensiona anticipat , anticipat ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare persoana cu handicap accentuat cristinatabarca cristinatabarca Data nasterii:24.05.1960 Handicapul il am din nastere dar certificatul de handicap accentuat il am doar de 2 ani. Lucrez din 1984, dupa terminarea facultatii. ... (vezi toată discuția)