avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acordare viza SUA
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acordare viza SUA

Buna ziua tuturor. Am cunoscut pe cineva, roman plecat in SUA de 20 de ani, are cetatenie americana si canadiana, vine la vara in Romania si si-a exprimat dorinta de a ma lua si pe mine in vacanta acolo pentru cateva luni. Situatia mea este asa> voi divorta, sper sa rezolv pana la vara ca sa imi pot schimba actul de identitate si implicit sa imi fac pasaport pe numele de fata reluat dupa divort. Intrebarea mea este> ar putea fi un impediment in acordarea vizei turistice faptul ca sunt divortata de curand si ca pasaportul este nou? In sensul sa nu ma suspecteze ca vreau sa raman colo ca sa ma casatoresc. Precizez ca nu am iesit niciodata din Romania, am 40 de ani, un copil, am un job stabil intr-o institutie publica, am 1/2 dintr-o locuinta.
Sau daca ma logodesc cu persoana respectiva, ar fi mai usor de obtinut viza care se da pt.logodnici? Si inca ceva: interviul la amabasada pt.viza se tine in limba romana sau in lb.engleza? Si toate dovezile legate de serviciu, conturi , etc ......trebuiesc traduse in engleza sau le pot avea in limba romana? Va mutumesc din suflet pt.ajutor .
Cel mai recent răspuns: coldmountain , utilizator 12:06, 4 Februarie 2015
Nu are relevanta daca sunteti sau nu divortata ca sa obtineti viza pentru SUA insa daca este vorba de loteria vizelor si aveti intentia de a va stabili in SUA atunci este important in general sa indepliniti conditiile specifice obtinerii acestui tip de viza.
Referitor la intentia dv de a va casatori cu un cetatean roman cu dubla cetatenie este un lucru care nu reprezinta un impediment in a obtine viza. In general conteaza sa nu fi avut datorii sau creante neachitate la stat, condamnari, incidente legate de dreptul la libera circulatie in statele europene sau interdictii, sa faceti dovada ca aveti un job stabil aici, familie.
Interviul stiu ca este in limba engleza si de preferat sa aveti si acte justificative traduse in aceasta limba penru orice eventualitate. Problema e sa obtineti divortul cat mai curând pentru a avea si posibilitatea schimbarii actelor de identitate inclusiv a pasaportului. Nu are relevanta daca aceste acte sunt noi sau vechi ptr a obtine viza. Sper sa va fi fost de ajutor acest mesaj. :)
1. pentru viza de turist nu aveți nevoie de nimeni, aplicația se face online și nu mai este nevoie de AoS de la un rezident american. tot ceea ce trebuie să dovediți este faptul că aveți motive să vă întoarceți în România. uneori sunt de ajuns proprietăți sau conturi bancare, sau un contract de muncă permanent. elteori nu, pentru că proprietățile se pot vinde, conturile bancare se pot lichide. cele mai puternice legături sunt cele cu membrii de familie și cele mai ce sunt cele cu copii minori rămași în țară.

2. pentru viza de logodnă nu e suficient să fiți logodită. viza de logodnă e o viză cu dubă-intenție. chiar dacă ea e o viză non-imigrant, scopul ei este acela de a obține o viză de imigrant. pentru acesat trebuie să dovediți că legătura este una ”pe bune” și de complezență, cu scopul de a evita legislația americană în materie de imigrație. se cere să aveți cel puțin doi ani de relație cu viitorul logodnic/soț, dovezi ale acestei relații și să vă fi văzut minim de 2 ori. cei doi ani nu sunt specificați nicăieri (americanii în general se feresc să pună astfel de termene), dar cerința de contact direct precizează cel puțin 2 contact în ultimii 2 ani.

3. în cazul unui interviu, acesta se susține (indiferent dacă e vorba de o viză IV sau NIV) foie în limba română fie în engleză. este la latitudinea dumneavoastră, ofițerii consulari americani vorbesc la un nivel cât de cât acceptabil limba română sau vor avea un traducător. e preferabil totuși să folosiți engleza.

4 actele doveditoare nu se traduc dacă ele sunt în limba oficială a țării în care are loc interviul sau în engleză.

5. vechimea pașaportului nu contează decât dacă mai are valabilitate mai puțin de 6 luni de la data acordării vizei.

și

6. dacă intenționați să emigrați în SUA, aveți la dispoziție o modalitate (ținând cont de starea civilă viitoare). pentru mai multe informații, trimiteți-mi un mesaj privat.
Va multumesc pt.raspunsuri. Legat de divort: daca depunem amandoi cerere de comun acord, instanta ne va solicita un acord incheiat la mediator sau nu?
Procedura divortului se poate realiza la notariat daca nu exista copii minori. Se poate solicita pronuntarea divortului de comun acord si la instanta insa in ambele cazuri dureaza. Medierea nu este necesara.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015
ContSters82289, utilizator
Aveem un copil minor. Intrebarea era> daca ne intelegem asupra tuturor aspectelor, mai trebuie sa depunem vreun acord in instanta, sau facem amandoi cererea , o depunem si ne prezentam la termene ? Nu vrem sa trecem nici pe la mediator ca nu avem ce media, repet> ne intelegem, si nici pe la notar ca ne costa destul de mult. Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Viza sua - cazier duikan duikan daca am cazierul pata pot pleca in america ? am chemare in america pentru a lucra la castiguri si alte activitati legate de teatru in care sunt ... (vezi toată discuția)
Green card seliman seliman Cine cunoaste site-ul oficial pe care poti completa fisa individuala in vederea loteriei pentru green card ??? Ce parere aveti despre birocratia si tacticile ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine visa turistica pentru sua? Pink_Martini Pink_Martini Visa turistica pentru SUA are cineva experienta aceasta? niste prieteni vor sa imi trimita invitatie sa ii vizitez. Am auzit ca e foarte greu de luat in ... (vezi toată discuția)