Buna ziua tuturor. Am cunoscut pe cineva, roman plecat in SUA de 20 de ani, are cetatenie americana si canadiana, vine la vara in Romania si si-a exprimat dorinta de a ma lua si pe mine in vacanta acolo pentru cateva luni. Situatia mea este asa> voi divorta, sper sa rezolv pana la vara ca sa imi pot schimba actul de identitate si implicit sa imi fac pasaport pe numele de fata reluat dupa divort. Intrebarea mea este> ar putea fi un impediment in acordarea vizei turistice faptul ca sunt divortata de curand si ca pasaportul este nou? In sensul sa nu ma suspecteze ca vreau sa raman colo ca sa ma casatoresc. Precizez ca nu am iesit niciodata din Romania, am 40 de ani, un copil, am un job stabil intr-o institutie publica, am 1/2 dintr-o locuinta.
Sau daca ma logodesc cu persoana respectiva, ar fi mai usor de obtinut viza care se da pt.logodnici? Si inca ceva: interviul la amabasada pt.viza se tine in limba romana sau in lb.engleza? Si toate dovezile legate de serviciu, conturi , etc ......trebuiesc traduse in engleza sau le pot avea in limba romana? Va mutumesc din suflet pt.ajutor .
La judecatorie taxa este de 200 lei. Nu aveti nevoie de mediator daca va intelegeti. Asterneti toata invoiala pe hartie iar termenul este pentru inceput de 30 de zile. Se poate prelungi deoarece avand un copil minor veti avea nevoie de ancheta sociala la domiciliu. In principiu in 2 luni ar trebui sa fiti divortata.
Deocamdata copilul va ramane acasa, nu va veni cu mine. Va ramane cu tatal lui. Imi puteti da detalii referitoare la diferentele dintre cele doua situatii? MUltumesc
Viza sua - cazier
duikan
daca am cazierul pata pot pleca in america ? am chemare in america pentru a lucra la castiguri si alte activitati legate de teatru in care sunt ... (vezi toată discuția)
Green card
seliman
Cine cunoaste site-ul oficial pe care poti completa fisa individuala in vederea loteriei pentru green card ???
Ce parere aveti despre birocratia si tacticile ... (vezi toată discuția)