avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Micsorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Micsorare pensie alimentara

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati la interpretarea solutiei:

Solutia pe scurt: Admite cererea . Dispune reducerea pensiei de întreţinere stabilită în favoarea minorului prin sentinţa civilă nr. ... de la 428 lei lunar la suma de 285 lei lunar, începând cu data introducerii acţiunii 21.08.2014, pana la majoratul minorului. Cu apel în 30 de zile de la comunicare apel ce se depune la Judecătoria .....Pronunţată în şedinţă publică azi 19.01.2015.


Sa inteleg ca in acest moment, deoarece de la 21.08 pana la data pronuntarii am primit suma de 428 lei trebuie sa returnez diferenta???

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 18:28, 2 Februarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc...

Interesant, pentru ca la introducerea actiunii am fost deacord, nu e nimeni vinovat ca a durat atat. Ideea e ca in acest moment nu am niciun venit.
Sau puteti compensa cu sumele urmatoare, nu va mai plateste un numar de X luni pana se acopera diferenta incasata in plus.
Buna ziua,
Ce anume ar trebui sa sa scriu in acea cerere prin care cer sa nu restitui acea diferenta de bani? Asta pe simplu motiv ca momentan nu am niciun venit si mai mult, din punctul meu de vedere, nu este vina mea ca instanta a taraganat atata timp pana la pronuntare. Din start am fost de acord cu cererea fostului sot de a micsora pensia alimentara pe motiv ca acum mai are un copil spre crestere.
Multumesc!
Eu zic ca nu veti avea castig de cauza daca mergeti in continuare cu procesul, suma respectiva trebuie returnata, trebuia sa nu o primiti pe toata durata procesului, nu aveti alternativa, trebuie sa o returnati sau sa o ce ce aveti de primit in continuare.

Alte discuții în legătură

Plata pensiei alimentare nutica966 nutica966 Buna ziua, Am nevoie urgenta de un sfat juridic privind pensia alimentara pentru 2 copii alungati de tata de la domiciliu atat ei cat si mama. Tocmai am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dacă rămân fără serviciu edmond11 edmond11 Bună ziua, În prezent plătesc pensie alimentara pentru un minor Aș dori să-mi spuneți, vă rog, dacă rămân fără serviciu, e obligatoriu să ... (vezi toată discuția)
Se poate implica poliția în procesul de pensie alimentară? alex1234alex alex1234alex Bună ziua! Sunt în curs de proces de pensie alimentară și în zilele trecute am vorbit cu pârâta despre restanțele pe care trebuie să i le dau, ... (vezi toată discuția)