avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara dacă rămân fără serviciu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara dacă rămân fără serviciu

Bună ziua,

În prezent plătesc pensie alimentara pentru un minor
Aș dori să-mi spuneți, vă rog, dacă rămân fără serviciu, e obligatoriu să introduc eu acțiune de micșorare pensie, sau e suficient să plătesc lunar 250 de lei (1./4 din salariul minim pe economie), iar fosta soție, când mă va da în judecată, se va constata ca de 1, 2, sau 3 luni nu mai am niciun venit, deci oricum nu am cum să plătesc mai mult de 250 de lei?
Ma refer la pierderea locului de munca prin demisie, deci este exclus șomajul.
Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 14:31, 4 Martie 2017
Cum este stabilită pensia, în cotă procentuală, sau în sumă fixă ?
Dacă este hotărâtă sumă fixă, trebuie obligatoriu să faceți cerere de micșorare.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2017
Dapix, utilizator
Indiferent cum e , va trebui sa cereti dvs in instanta micsorarea pensiei, cereti sa fie raportata la salariul minim pe ec si duceti o adeverinta de la sectia financiara ca nu aveti venit.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Pensia e 25%din venitul net stabilită.
Dar dacă ea introduce, să spunem, acțiunea după 3-4 luni de când eu imi dau demisia, judecătorul mă poate obliga să plătesc altă sumă în loc de 250 de lei? De ce ar trebui să cer eu, dacă articolul de lege e clar?
Și dacă nu mai aveți niciun venit, ar însemna logic, sa nu mai plătiți nimic, nu? Nu trebuie sa stabilească instanta la ce venit trebuie sa va raportat procentul?
Obligatoriu actiune in instanta ptr diminuare de pensie! Nu ati spus exact dar banuiesc ca, pana la demisie, pensia era mai mare de 250lei. Desigur, puteti discuta si amiabil cu mama si sa inteleaga ca o perioada nu aveti de unde plati nici macar 250. Dar rezolvati repede, intrucat pensia vi se va diminua de la introducerea actiunii si nu retroactiv. Nu va faceti probleme de penal; trebuie dovedita neplata cu reacredinta (adica aveati si nu i-ati dat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca parintele nu are venituri este obligat la plata pensiei de intretinere la min pe ec? ContSters114133 ContSters114133 daca parintele obligat la plata pensiei de intretinere nu are niciun venit este obligat sa plateasca un anumit procent la salariul min pe ec?daca e adevarat ... (vezi toată discuția)
Actiune marire pensie intretinere minor ContSters114133 ContSters114133 cum credeti ca se solutioneaza o actiune de marire a pensiei de intretinere minor,daca procentul a fost cel maxim admis?in sentinta civila stabilita in baza ... (vezi toată discuția)
Cerere pensie de intretinere minor in suma fixa ContSters114133 ContSters114133 urmeaza sa primesc hotararea data in apel,aici fiind si pensia de intretinre minor,care nu a fost niciodata atacata,dar care este ca si in cazul ordonantei pe ... (vezi toată discuția)