avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere pensie de intretinere minor in suma fixa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere pensie de intretinere minor in suma fixa

urmeaza sa primesc hotararea data in apel,aici fiind si pensia de intretinre minor,care nu a fost niciodata atacata,dar care este ca si in cazul ordonantei pe care o am si ma uit la ea fara a produce niciun efect, stabilita tot in procent de 25% din venitul net lunar,sotul fiind marinar cu venituri realizate in afara tarii.in cazul in care,dupa ce primesc hotararea din apel,fac o cerere la judecatorie ptr a cere de data aceasta suma fixa,cum se va proceda?din momentul in care am depus aceasta cerere se va plati suma fixa sau si ptr perioada de la momentul introducerii div si partajului ,adica dec 2008? mentionez ca sotul plateste sporadic si la min pe ec pensia de intretinere minor.si mai este o problema,urmeaza sa depun si recurs..poate influenta acest lucru cererea legata de stabilirea pensiei in suma fixa,tinand cont ca toate aceste probl sunt cuprinse intr-un singur dosar?
Cel mai recent răspuns: alexandruandu , utilizator 21:25, 25 Aprilie 2011
pentru plata pensiei de intretinere incercati o poprire pe salariu la societatea la care este angajat si/sau o plingere penala pentru abandon de familie.
tocmai ptr ca nu am rezolvat nimic cu plangerea penala si ptr ca nu se poate infiinta aceasta poprire am pus in discutie problema legata de cererea facuta ptr plata pensiei in suma fixa.cum se procedeaza in acest caz tinand cont de cele aratate mai sus?va multumesc.
Depinde ce anume a cerut avocatul dumneavoastra pe fond (suma fixa sau procent), doarece la recurs nu se pot formula cereri noi care nu au fost formulate la instanta de fond.

de aceea intreb cum se procedeaza acum,tinand cont de faptul ca va urma recursul,in care oricum nu se va vb de pensia de intretinere,dar ea face parte totusi din acel dosar.deschid un alt proces prin care sa cer stabilirea pensiei in suma fixa?
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2011
ContSters114133, utilizator
Ati spus ca sotul este marinar si plateste pensia alimentara la minim pe economie. Are contract de munca? Si daca da, pe ce suma?

Alte discuții în legătură

Hotarari judecatoresti irevocabile si executorii....cine le poate pune in aplicare? ContSters114133 ContSters114133 cu ce te ajuta o hot judecatoreasca definitiva si irevocabila,care este si executorie,daca cel care este obligat la plata unei pensii de intretinere minor ,nu ... (vezi toată discuția)
Pot obține recalcularea pensiei de întreținere începând cu anul 2011 și până la data pronunțării hotărârii? Lolajimbita8 Lolajimbita8 Bună ziua.Am următoarea speță la are aș dori să îmi dați un răspuns legal. Sumt divortat din anul 2011 si am o fată în vârstă de 11 ani. Prin ... (vezi toată discuția)
Daca parintele nu are venituri este obligat la plata pensiei de intretinere la min pe ec? ContSters114133 ContSters114133 daca parintele obligat la plata pensiei de intretinere nu are niciun venit este obligat sa plateasca un anumit procent la salariul min pe ec?daca e adevarat ... (vezi toată discuția)