avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere pensie de intretinere minor in suma fixa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere pensie de intretinere minor in suma fixa

urmeaza sa primesc hotararea data in apel,aici fiind si pensia de intretinre minor,care nu a fost niciodata atacata,dar care este ca si in cazul ordonantei pe care o am si ma uit la ea fara a produce niciun efect, stabilita tot in procent de 25% din venitul net lunar,sotul fiind marinar cu venituri realizate in afara tarii.in cazul in care,dupa ce primesc hotararea din apel,fac o cerere la judecatorie ptr a cere de data aceasta suma fixa,cum se va proceda?din momentul in care am depus aceasta cerere se va plati suma fixa sau si ptr perioada de la momentul introducerii div si partajului ,adica dec 2008? mentionez ca sotul plateste sporadic si la min pe ec pensia de intretinere minor.si mai este o problema,urmeaza sa depun si recurs..poate influenta acest lucru cererea legata de stabilirea pensiei in suma fixa,tinand cont ca toate aceste probl sunt cuprinse intr-un singur dosar?
Cel mai recent răspuns: alexandruandu , utilizator 21:25, 25 Aprilie 2011
nu are contract de munca inregistrat la itm,pleaca cu contracte semnate printr o firma intermediara.cititi postarile mele anterioare daca vreti mai multe amanunte.va multumesc ptr intelegere
Din cate am inteles, sotul are contract pe o perioada determinata. In acest caz, din cate stiu, pensia alimentara se calculeaza la salariul minim pe economie. Nu sunt avocat, nu vreau sa va induc in eroare, dar eu stiu ca pentru stabilirea pensiei se prezinta contractul de munca. In lipsa acestuia, pensia alimentara se stabileste la minim pe economie. Oricum, cel mai bine ar fi sa consultati un avocat.
orice contract de munca se inregistreaza la ITM....
exista venituri si din altfel de contracte,de ex cele de ambarcare si nu neaparat sunt inregistrate la itm.firma plateste impozit pe teritoriul tarii in care pers respectiva isi desfasoara activitatea.este o aberatie sa se stabileasca pensia de intretinere a minorei la min pe ec in conditiile in care parintele obligat la plata acesteia realizeaza venituri.e adevarat ca le realizeaza ptr munca prestata in afara tarii..dar sunt venituri.oricum,intrebarea mea era de fapt alta,daca in conditiile in care eu urmeaza sa depun recurs la procesul de div si partaj,pot deschide o actiune separata ptr stab pensiei in suma fixa? in acest fel fiind si sotul in legalitate,in conditiile in care cu siguranta aceasta pensie se va stabili la min pe ec.si asa este si normal,asta este de fapt normalitatea in care traim,sotul sa castige mii de euro in perioadele in care este ambarcat,in timp ce copilul poate trai foarte bine cu 170 roni din partea lui si cu restul de la mine.si daca stau sa ma gandesc mai bine..cred ca nici nu are nev de atatia bani pe luna un copil.
Dvs. deja aveti un proces care are ca obiect, printre altele, si stabilirea pensiei de intretinere. Prin urmare, nu puteti introduce o noua actiune pentru stabilirea pensiei de intretinere.
Dupa ce instanta hotaraste cuantumul pensiei de intretinere (ma refer la o hotarare def. si irev.), se poate introduce eventual o actiune de marire/micsorare a acesteia (si nu este cazul dvs., deoarece vi s-a acordat procentul maxim), iar in acest caz pensia micsorata/majorata se plateste de la data introducerii actiunii. Incercati o discutie amiabila cu sotul, poate va intelege ca un copil are nevoie de multe. Pana la urma, este si copilul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarari judecatoresti irevocabile si executorii....cine le poate pune in aplicare? ContSters114133 ContSters114133 cu ce te ajuta o hot judecatoreasca definitiva si irevocabila,care este si executorie,daca cel care este obligat la plata unei pensii de intretinere minor ,nu ... (vezi toată discuția)
Pot obține recalcularea pensiei de întreținere începând cu anul 2011 și până la data pronunțării hotărârii? Lolajimbita8 Lolajimbita8 Bună ziua.Am următoarea speță la are aș dori să îmi dați un răspuns legal. Sumt divortat din anul 2011 si am o fată în vârstă de 11 ani. Prin ... (vezi toată discuția)
Daca parintele nu are venituri este obligat la plata pensiei de intretinere la min pe ec? ContSters114133 ContSters114133 daca parintele obligat la plata pensiei de intretinere nu are niciun venit este obligat sa plateasca un anumit procent la salariul min pe ec?daca e adevarat ... (vezi toată discuția)