avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stabilirea cuantumului taxei judiciare de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Stabilirea cuantumului taxei judiciare de timbru

Cine dispune cuantumul taxei de timbru si cand ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Ardeleanu , Consilier juridic 00:18, 1 Februarie 2015
Cuantumul taxelor judiciare de timbru este stabilit prin OUG nr. 80/2013. Dacă formulați o cerere de chemare în judecată și nu o timbrați, veți primi o adresă de la instanță prin care vi se va pune în vedere să faceți dovada achitării sumei X reprezentând taxă judiciară de timbru, sub sancțiunea anulării cererii de chemare în judecată.
Instanta calculeaza taxa de timbru conform OUG 80/2013 si verifica daca a fost timbrata cand regularizeaza cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot timbra acțiunea pânã la primul termen de judecatã? puideurs puideurs Buna ziua, Daca actiunea introductiva de judecare nu a fost timbrata, mai pot timbra actiunea pina la primul termen de judecata ? (20.05.2014), pentru ca ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru si evaluare ContSters337354 ContSters337354 am depus o cerere am evaluat si am timbrat la valoarea obiectului acererii dupa aprecierea mea 1. nu inteleg cum se poate anula o cerere in procedura de ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru anelia88 anelia88 buna ziua, am angajat un avocat pentru a intenta un proces de stabilirea domiciliului minorului si pensie alimentara.Avocatul mi-a spus sa ma duc eu sa platesc ... (vezi toată discuția)