avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Referat casare obiecte de inventar intr-un an
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Referat casare obiecte de inventar intr-un an

Cu ocazia inventarierii la 31.dec.am constatat ca unele obiecte de inventar sunt defecte, deteriorate si nu mai pot fi folosite.Pot face referatul la 31 dec. si procesul verbal de casare in luna ianuarie? Este gresit sa le prind in listele de inventar si sa le scad in ianuarie si tot in ianuarie sa ma inregistrez cu deseul?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 18:59, 1 Februarie 2015
In baza referatului,intocmiti proces verbal de scoatere din uz a obiectelor de inventar in folosinta (Cod 14-2-3/aA). Capitolele I si II se completeaza de catre comisia constituita in acest scop,capitoluil III se completeaza dupa aprobarea propunerilor si efectuarea scoaterii din uz si predarea la magazie a materialelor sau deseurilor rezultate . Toate aceste operatiuni se fac in luna decembrie.
Nu pot sa mai inregistrez la decembrie materiale si deseuri, deoarece am facut o raportare a lor. Este legal sa fac referatul si procesul verbal de casare a obiectelor de inventar, dupa inventar in alta luna?
Nu este ilegal,dar ramaneti cu ele in evidenta si la finele anului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de rebut/pv casare teiu teiu situatie: in cazul in care un container prezinta defecte majore sau se distruge ca urmare a manevrarii sau a transportarii dintr-un loc de depozitare in altul ... (vezi toată discuția)
Casare timbre! IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI buna ziua, imi poate spune cineva care sunt procedurile si legislatia pentru casarea unor timbre (fiscale si judiciare) din gestiune. acestea nu mai pot fi ... (vezi toată discuția)
Cum se caseaza obiecte de inventar cmi Amitrica Amitrica Buna ziua, Ma intereseaza cum procedez ca sa casez obiecte de inventar din cadrul unui cabinet de medicina de familie (imprimanta, monitor etc) (vezi toată discuția)