avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat roman in Italia, sanse?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat roman in Italia, sanse?

Buna ziua. Sunt aspiranta unui titlu de avocat, dar telul meu este acela de a profesa aceasta meserie in Italia. As dori sa aflu informatii despre recunoasterea diplomelor noastre in Italia, dar si procedura de purtat pentru a ajunge intr-acolo.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bellabianca52 , utilizator 15:49, 3 Februarie 2015
Daca va aflati in posesia unei diplome obtinute in spatiul UE, in urma prezentarii cererii si documentelor solicitate la autoritatile competente, obtineti recunoasterea automata a diplomei in Italia.

Autoritatea competenta din Italia in recunoasterea diplomei dvs., este Ministerul Justitiei, www.giustizia.it, pentru diplomele de avocat.

Vedeti Directiva 98/5/CE - exercitarea cu caracter permanent a profesiei de avocat intr-un stat membru, altul decat cel in care s-a obtinut calificarea. O gasiti aici
www.avocatnet.ro/content/art...
Inscrie-te in Baroul Bucuresti (Bota) si vei profesa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jurist Cristian Cojocariu Cristian Cojocariu Va salut!Ma adresez dumneavoastra pe aceasta cale in vederea aflarii posibilitatilor si procedurilor prin care as putea practica meseria de jurist pe ... (vezi toată discuția)
Diploma valabila ue? Luana32 Luana32 Buna ziua,am urmat un curs de cosmeticiana aprobat de ministerul invatamantului,intrebarea mea este daca este valabila in ue dupa traducerea si legalizarea ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea profesiei in germania marsavelafloarea marsavelafloarea ce trebuie sa fac ca sa-mi fie recunoscuta diploma de asistenta medicala in germania? (vezi toată discuția)