avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... recunoasterea profesiei in germania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

recunoasterea profesiei in germania

ce trebuie sa fac ca sa-mi fie recunoscuta diploma de asistenta medicala in germania?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 18:58, 30 Iulie 2012
Procedurile de recunoastere sunt diferite de la un land la altul, in Germania existand aproape patru sute de oficii pentru recunoasterea diplomelor si a calificarilor profesionale obtinute in alta tara, fiecare cu proceduri stabilite autonom, mai informeaza comunicatul. Cetatenii straini au la dispozitie un sistem informatizat cu privire la recunoasterea diplomelor de formare straine – ANABIN.
Competenta pentru recunoastere revine autoritatii de land, care administreaza profesia germana si in a carei raza de competenta isi are domiciliul solicitantul. Daca solicitantul este cetatean al unui stat membru UE, al Spatiului Economic European sau al Elvetiei, atunci recunoasterea se realizeaza conform prevederilor stabilite in directivele UE cu privire la recunoastere.
Pentru recunoasterea calificarilor in profesii medicale sunt competente autoritatile de sanatate ale fiecarui land.
Conform cu [ link extern ]
recunoasterea profesiei de asistent medical este asigurata de la nivel de UE, fara a avea nevoie de recunoasterea diplomei. Atentie! Nu diploma este recunoscuta, ci accesul in profesie. Adica trebuie sa dovediti ca ati profesat ca asistent medical (deplin) si ca nu ati primit sanctiuni de suspendare sau radiere din profesie, cu adeverinta de la Ordinul Asistentilor Medicali.

Actele din Romania nu sunt valabile in Germania fara apostila. Ele pot fi traduse oficial in Germania. Eventual pot fi traduse oficial in Romania, dar in acest caz si traducerile notariale au nevoie de apostila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum as putea sa stiu daca diploma mea este recunoscuta in germania? Aldeabc Aldeabc Am terminat facultatea de stiinte economice,marketing Vasile Goldis Arad si as vrea sa stiu daca este recunoscuta in Germania sau unde trebuie sa o trimit ca ... (vezi toată discuția)
Diploma valabila ue? Luana32 Luana32 Buna ziua,am urmat un curs de cosmeticiana aprobat de ministerul invatamantului,intrebarea mea este daca este valabila in ue dupa traducerea si legalizarea ... (vezi toată discuția)
Cursuri ingrijire batrani la domiciliu ohiki ohiki Buna ziua! As dori sa stiu cine si in ce conditii poate preda un curs de ingrijire batrani in urma caruia sa se elibereze o diploma de ingrijitoare batrani la ... (vezi toată discuția)