avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cursuri ingrijire batrani la domiciliu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cursuri ingrijire batrani la domiciliu

Buna ziua! As dori sa stiu cine si in ce conditii poate preda un curs de ingrijire batrani in urma caruia sa se elibereze o diploma de ingrijitoare batrani la domiciliu.
Detin o firma cu domeniul consultanta si intermediere locuri de munca in strainatate si as dori sa pot organiza si cursuri de ingrijire batrani si de asemenea daca e posibil si cursuri de predare lb germana. Este suficient un curs de formator sau mai trebuie sa indeplinesc si alte conditii?
Pentru cursul de lb germana pot angaja pe cineva,ma refer aici la un profesor de germana, pentru a le preda cursantilor?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gabriela_2012 , utilizator 10:52, 26 Martie 2017
Aveti cod CAEN si pe activitatile despre care vorbiti? Respectiv 8559 şi 8690, pentru calificari/recalificari, de exemplu? Pentru ca daca nu detineti aceste CAEN-uri (sau altele similare) nu prea se poate. Mai mult, in genere diplomele acelea se emit de Ministerul Educatiei, deci este posibil sa aveti nevoie de aprobari in acest domeniu. Succes!
Nu, nu am activate acele coduri . Stiu ca trebuie sa le activez insa nu stiam care sunt pasii urmatori. Daca aveti cunostinta v as fi recunoscatoare daca m-ati indruma macar unde sa caut sau unde sa obtin informatii despre acest lucru.
Cu stima,
obligatoriu cod CAEN 8559
taxe platite la zi la bugetul consolidat si bugetul local
locatie (de ex.contract de inchiriere) pt pregatirea teoretica dotat corespunzator
locatie (de ex.contract de inchiriere) pt pregatirea practica dotat corespunzator
formatori cu studii superioare in domeniu si curs de formator pt teorie si practica
formatori cu studii cel putin egale cu nivelul de calificare pe care doriti sa va autorizati -in domeniu si curs de maistru formator pt practica
vechimea in domeniu pt lectori de cel putin 2 ani
pt limba germana - prof sau traducator autorizat de ministerul justitiei
taxa autorizare : 2 salarii minime
Informatii suplimentare obtineti de Comisia de autorizare a furnizorilor de formare a adultilor judetene, care functioneaza in cadrul Agentiei de plati si iNspectie Sociala din jud dvs.
Dosarul se depune la aceasta comisiei.
Amanunte suplimentare obtineti de la secretariatul tehnic al acestei comisii.
Va multumesc foarte mult pentru rasunsul oferit.

Referitor la cursurile de lb germana, daca am un profesor de limba germana care pe langa activitatea principala de profesor are si un birou de traduceri el fiind autorizat de ministerul justitiei ca traducator, pot sa il angajez pentru a tine cursurile de germana sau mai trebuie si altceva facut in acest sens?
Imi permit sa va atrag atentia asupra unui lucru.

De multa vreme, in Germania vin multe persoane care au obtinut o diploma in acest sens, in urma unui curs de 3-4 luni. Si raman surprinsi in momentul cand prezinta aceasta diploma unui potential angajator, sau direct familiei unde vor sa lucreze, pentru ca este refuzata recunoasterea acestei calificari.

In Germania, cursurile pentru obtinerea calificarii respective dureaza intre 2 si 3 ani. Diplomele si calificarile respective sunt suficient doar pentru prestarea unor anumite munci din cele permise de lege. De exemplu, nu se pot presta nici un fel de munci ce au tangenta directa cu problemele medicale ale persoanelor, prin urmare vor fi remunerate mai slab.

Alte discuții în legătură

Diploma de calificare ingrijitor batrani la domiciliu ohiki ohiki Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca o persoana care a absolvit un curs de ingrijire batrani si a primit o diploma care atesta acest lucru poate activa pe ... (vezi toată discuția)
Nelămurire codul muncii articolul 206 S_GABYTA_80 S_GABYTA_80 Conform Codului muncii, respectiv ale art. 206, care reglementeaza ca: (1) Formarea profesionala la nivelul angajatorului prin intermediul contractelor ... (vezi toată discuția)
Autorizare curs web designer WebDesign WebDesign Buna ziua, Sunt administrator si asociat unic la o societate de tip SRL cu domeniu de activitate principal 6201-Activitati de realizare a soft-ului la ... (vezi toată discuția)