avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Cum as putea sa stiu daca diploma mea este recunoscuta ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Cum as putea sa stiu daca diploma mea este recunoscuta in Germania?

Am terminat facultatea de stiinte economice,marketing Vasile Goldis Arad si as vrea sa stiu daca este recunoscuta in Germania sau unde trebuie sa o trimit ca sa o analizeze?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:18, 5 Aprilie 2015
Institutia responsabila cu evaluarea si recunoasterea diplomelor de studii romanesti in Germania este „Biroul Central de Educatie pentru Straini“ – „Zentralstelle für ausländisches Blildungswesen“ cu sediul in Bonn in cadrul Ministerului de Cultura – Kultusministerkonferenz.

Actele necesare evaluarii si recunoasterii diplomei depinde de la land la land, de aceea inainte de a trimite diploma spre recunoastere luati legatura cu cei de la oficiul responsabil landului unde locuiti. Din partea oficiului ve-ti primi un pliant informativ in care sunt specificate documentele si dovezile necesare pentru obtinerea recunoasterii.

Dupa depunerea cererii, diplomelor traduse si legalizate in limba germana, CV-ul experienta in munca si alte documente specificate in pliant se va face o evaluare a diplomei obtinute in strainatate in raport cu sistemul german de instruire. Echivalarea nu inseamna egalitate, transferul calificarilor straine in sistemul de invatamant german tolereaza, insa in cazul in care nu sunt indeplinite standardele de pregatire in Germania cererea va fi respinsa, existand posibilitatea echivalarii ulterioare.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea profesiei in germania marsavelafloarea marsavelafloarea ce trebuie sa fac ca sa-mi fie recunoscuta diploma de asistenta medicala in germania? (vezi toată discuția)
Diploma de licenta in stiinte administrative in italia aurora-maria aurora-maria Buna ziua Sunt licentiata in Stiinte Administrative -administratie publica si am obtinut si diploma de Master in Managementul Politie Locale. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Facultate facuta in strainatate ContSters201418 ContSters201418 Sunt recunoscute in Romania studiile facute in Spania in cadrul unei universitati?Daca DA care sunt conditiile de convalidare sau de recunoastere?Va multumesc. (vezi toată discuția)