avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Legislatia muncii si probleme ... diploma de licenta in stiinte administrative in italia
Discuție deschisă în Legislatia muncii si probleme conexe

diploma de licenta in stiinte administrative in italia

Buna ziua
Sunt licentiata in Stiinte Administrative -administratie publica si am obtinut si diploma de Master in Managementul Politie Locale.
As dori sa stiu cum pot obtine recunoasterea profesionala in Italia? As putea cere certificatul de conformitate de la Cnred?Am rezidenata in Italia de mail multi ani si as vrea sa incerc sa pot profesa aici.Am plecat din Romania imediat dupa ce am obtinut diploma de master si deci nu am reusit profesez in Romania.Si deci nu am idee cum ma pot incadra profesional ( profesia)
Va multumsc
Aurora
Cel mai recent răspuns: Mada Tudor , utilizator 21:43, 15 Decembrie 2016
buna seara,
Va sfatuiesc sa va adresati Ministerului Invatamantului cu o cerere prin care sa solicitati aceste informatii.
Sunt cei mai in masura sa va ajute.

Românii care doresc să continuie studiile sau să profeseze in Italia, în baza unui titlu de studiu obtinut in Romania, trebuie să urmeze o procedură de recunoaștere și echivalare a studiilor în Italia. Pentru aceasta este necesar un document numit “Declarație de valoare in locco".Declaraţia de Valoare reprezintă o autentificare de către misiunile consulare italiene a titlului de studiu obţinut de cetăţenii români și este primul pas în vederea continuării studiilor sau recunoaşterii profesiei în Italia.

Unde se depune dosarul:
Dosarul pentru obţinerea Declaraţiei de Valoare se depune la Secţia Consulară din cadrul Ambasadei Italiei la București.

ACTELE NECESARE ÎN SCOPUL ÎNTOCMIRII DOSARULUI PENTRU DECLARAŢIA DE VALOARE:
Studii preuniversitare
Este necesară prezentarea următoarelor documente, în original:
• Diploma / Certificatul de absolvire
• Foaia matricolă corespunzătoare diplomei / certificatului
• Adeverinţe de autenticitate pentru fiecare document separat.
Notă:
- Adeverinţele de autenticitate se pot obţine la secretariatul instituţiei de învăţământ şi este important să solicitaţi câte 2 exemplare pentru fiecare act: un exemplar urmează a va fi depus la Inspectoratul Şcolar Judeţean în scopul vizării actului original, iar celălalt exemplar urmează a fi inclus în dosarul pentru Consulatul Italiei.
Studii universitare
Se solicită prezentarea următoarelor acte, în original:
• Diploma de Licenţă;
• Suplimentul corespunzător Diplomei de Licenţă;
• Adeverinţe de autenticitate pentru fiecare document în parte.
...și de-abia de aici începe greul pentru ca actele trebuiesc traduse cu maximum de acuratețe,apostilate și supralegalizate!
Italia este singura țară din UE,care,pentru a-ti echivala diplomele,cere Declarația de valoare in locco.
Am găsit toate aceste
informații,pentru ca si eu îmi doresc tare mult recunoașterea studiilor universitare de către autoritățile italiene!
In plus am văzut ca sunt firme specializate in obținerea Declarației de valoare,se plătește serviciul,iar ei se ocupă de acest demers destul de anevoios...și încurcat..zic eu.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diploma de licenta Madal77 Madal77 Am terminat Facultatea in Romania in sesiunea iulie 2018 ,iar la finalizarea studiilor am obtinut o adeverinta valabila 12 luni , nu diploma in original ... ... (vezi toată discuția)
Echivalare diploma licenta ndt ndt Buna ziua, Sunt cetatean roman si doresc sa imi echivalez / evaluez diploma de licenta in strainatate, intr-un stat parte la Conventia de la Haga (Statele ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe venit absolvent fara licenta adryanmh adryanmh Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca din pct de vedere legal sunt eligibil pt scutirea de impozit prin noua lege. Mentionez ca am absolvit facultatea de ... (vezi toată discuția)