Depinde de interesul proprietarilor manifestat prin hotararile adunarii generale,depinde de conditiile tehnice si de interesul individual al proprietarilor
Dată post: Duminica, 1 Februarie 2015, 14:05
Subiect: firma la bloc
buna ziua,am o mare problema ,daca puteti sa imi dati cateva raspunsuri. Din 2012 sotul meu are o firma cu obiectul de activitate reparatii laptopuri.Suntem la parter,ap cu 2 camere. Am construit un balocn de 3 metri cu iesire separata.Doar acolo lucreaza,restul apart. locuim noi cu copilul.In balcon ceea ce folosim sunt un calorifer mic si lumina desigur.Contract separat avem cu gunoiul ca asta ne-a obligat cand am luat avizul de functionareToate bune si frumoase.Nu avem angajati,decat sotul.Mai nou,de ieri ,vecinilor li sa pus pata pe noi.Au zis ca trebuie sa le demonstram lor daca avem contracte separate.Exista asa ceva,suntem obligati? Din moment ce noi nu folosim apa,gaze.Consider ca depinde de obiectul de activitate.Sa zicem ca at trebui sa tragem un contoar separat acolo in balcon,dar asta cu ce-i deranjeaza,afecteaza pe ei? Au zis sa facem o conventie si sa stabilim cat sa platim la bloc,si printe una printre altele ca 3 pers in plus nu ar fi nimic grav(asa au specificat ei). Deci intrebarile sunt : daca trebuie sa avem contracte separate tinand cont ca locuim si noi in apart,cam cat ar trebui sa acceptam sa platim,si daca tre sa ne justificam noi in fata lor ce avem si ce nu din moment ce avem aviz de functinare? VA multumesc si sper sa ma ajutati ca sa stiu ce replica sa am.
====
@ Interventie Moderator
Incercati sa nu mai deschideti mai multe topicuri legate de aceeasi problema. In acest caz se poate evita ca topicurile si/sau raspunsurile in plus sa fie sterse de administratori sau moderatori.
Va multumesc pentru intelegere.
Am vazut ca ati deschis intrebarea in doua pozitii diferite.
Inteleg ca acest apartament este atat sediu de firma, cat si locuiti acolo.
Daca e asa, nu trebuie contract separat.
Daca este doar activitate lucrativa, trebuie contract separat cu RADET (caldura este nesubventionata la firme fata de locatari).
Da locium,doar ca am mai construit in 2013 un balcon ,legat de apartament ,cu iesire separata unde vin clientii.Este un calorifer tras din dormitor ca sa zic asa. Dar totusi trebuie sa avem lumina ,gazele,apa,caldura separat?
Ca dansii,mai exact sotia presedintelui blocului zis sa facem sedinta si sa prezentam toate contractele separate,Dar eu nu am apa, gaze, in balcon.Am in casa unde locuim.Ce trebuie sa fac? Ce sa re raspund? Si chiar daca ar trebui sa platesc individual asta cu ce-i ajute pe ei,blocul?