avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... firma la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

firma la bloc

trebuie sa avem contracte separate?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 11:42, 3 Februarie 2015
Da desigur,autorizatie de construire. Pe ei ii deranjeaza si ii intereseaza daca noi avem contracte separate cu apa,caldura,gazele. Dar noi ce facem la firma nu avem treaba cu astea. Si nici nu au venit la noi amiabil sa ne zica sa platim la asociatie ca avem firma ci au facut sesizare la primarie.
reparatiipc a scris:
trebuie sa avem contracte separate?

Daca sunt conditii tehnice de separare este bine pentru orice firma, apartament, proprietar... sa aiba contracte separate cu fiecare furnizor. Asa cum avem, de exemplu cu furnizorul de energie electrica, cu cablul tv, cu gazul in cazul centralelor de apartament s.a.m.d.
Spunet ca:
Mai nou,de ieri ,vecinilor li sa pus pata pe noi.Au zis ca trebuie sa le demonstram lor daca avem contracte separate.Exista asa ceva,suntem obligati? Din moment ce noi nu folosim apa,gaze.

Cum adica nu folositi apa, gaze... ? Nu consumati apa in apartamentul dumneavoastra?
In functie de retea, repet, puteti sa va separati cu unele utilitati, cu acordul asociatiei si al furnizorilor si, evident ca trebuie sa aratati la asociatie ca aveti consumurile contractate separat de asociatie pentru ca altfel platiti si asociatiei si furnizorilor.

Cu asociatia trebuie sa incheiati o conventie conform art.37 din HG 1588/2007 prin care stabiliti ce platiti catre asociatie, suplimentar fata de ceilalti proprietari. Din acaesata conventie poate rezulta ca nu platiti acele utilitati sau o parte din acestea la care aveti contracte separate cu furnizorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratie comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: administratorul de bloc mi-a atras atentia ca am caloriferul de la bucatarie foarte mare (in urma verificarii ... (vezi toată discuția)
Desfiintare calorifer bucatarie Luminita-Carina Luminita-Carina Buna seara! Doresc sa-mi desfiintez caroriferul cu repartitor de la bucatarie, deoarece este tip placa (nu degaja multa caldura) si imi redecorez bucataria, ... (vezi toată discuția)
Procent plata gaze parti comune bobogheta bobogheta Buna ziua! Locuiesc intr un imobil cu 12 apartamente, 8 sunt racordate la gaze prin centrala individuala iar 4 au ramas conectate la centrala de bloc. Nu este ... (vezi toată discuția)