avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... hartuire prin telefon mobil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

hartuire prin telefon mobil

Buna. Ce pot face impotriva unui idiot care ma tot suna pe telefonul meu mobil, si debiteaza numai porcarii, agasandu-ma non stop?
Am auzit ceva de filtru de selectie a apelantilor... stiti ceva referitor la asta? Nu imi vine sa imi schimb telefonul mobil.Numarul adica.
Si nu am idee de unde a facut rost de nr.meu. Sunt o persoana serioasa si nu am anturaj dubios.
Mersi de raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: adrian.rosian , utilizator 23:50, 3 Februarie 2010
parerea mea e sa nu vorbiti cu firma de telefonie inca. el poate schimba numarul de pe care va suna. zic sa mergeti la politie si sa formulati o plangere si dupa sa ii blocati apelurile
Am remarcat ca sunt multe persoane care sunt hartuite prin intermediul telefonului. Si eu am o astfel de problema.Primesc de 4 luni ,sute de apeluri cu nr ascuns si sute de mesaje dar de pe cartele telefonice,mesaje ce contin cuvinte triviale,vulgare,umilitoare.este infiorator.Sunt absolut convinsa ca este aceeasi persoana. La inceput ,am considerat ca ele sunt doar niste rautati gratuite insa acum ele au ajuns sa ma marcheze negativ prin intensitatea numarului lor si continut.Acum un an am mai trecut prin aceeasi problema timp de 8 luni,atunci insa am hotarat sa-mi schimb nr de tel astfel incat ptr o vreme am avut liniste.Ideea este ca nu-mi pot schimba din nou nr de tel din cauza locului meu de munca,unde imi este imposibil sa il tin secret.(persoana banuita de mine are acelasi loc de munca)Am fost sfatuita sa apelez la politie,si cu siguranta o voi face,insa doream sa stiu daca alte persoane care au avut aceeasi problema au reusit sa obtina o rezolvare favorabila prin ajutorul politiei.
Un astfel de caz ridica serioase probleme in privinta probatiunii. In primul rand se poate proba ca X a apelat nr 07xx etc numai daca nu a folosit o cartela pe care apoi a aruncat-o ci a vorbit de pe un nr. cu abonament (foarte putin probabil). In al doilea rand nu se prea poate proba ca ceea ce spunea el era jignitor, amenintator, obscen, etc. decat in cazul mesajelor, daca l-ati inregistrat ori daca era de fata cineva si ati dat telefonul pe speaker.
La politie sansele sunt destul de mici daca nu puteti macar sa indicati persoana/ persoanele banuite si chiar si atunci ...
stiu ca procedura este extrem de greoaie.Desigur ca am o banuiala privind persoana care ma hartuieste insa mi-e foarte greu sa fac dovada acestui lucru.Persoana care ma apeleaza nu poarta nici un dialog atunci cand raspund apelurilor,am convingerea ca apelurile provin de pe un tel cu abonament, in timp ce toate mesajele sunt trimise de pe mai multe cartele ceea ce imi face imposibila blocarea lor ,ptr ca de fiecare data apare un alt nr de cartela. Speram ca printr-o plangere la politie,aceasta sa poata inainta o solicitare catre compania de telefonie, ptr eliberarea unui desfasurator al apelurilor primite de catre mine,astfel incat sa pot obtine aflarea acelui nr ascuns.Este posibila o astfel de rezolvare?
riAnia a scris:

stiu ca procedura este extrem de greoaie.Desigur ca am o banuiala privind persoana care ma hartuieste insa mi-e foarte greu sa fac dovada acestui lucru.Persoana care ma apeleaza nu poarta nici un dialog atunci cand raspund apelurilor,am convingerea ca apelurile provin de pe un tel cu abonament, in timp ce toate mesajele sunt trimise de pe mai multe cartele ceea ce imi face imposibila blocarea lor ,ptr ca de fiecare data apare un alt nr de cartela. Speram ca printr-o plangere la politie,aceasta sa poata inainta o solicitare catre compania de telefonie, ptr eliberarea unui desfasurator al apelurilor primite de catre mine,astfel incat sa pot obtine aflarea acelui nr ascuns.Este posibila o astfel de rezolvare?

Pentru a obtine un desfasurator al apelurilor primite aveti nevoie de o aprobare a procuraturii. O companie de telefonie mobila nu vi le poate oferi altfel.

Alte discuții în legătură

Apeluri cu numar ascuns corina_alice corina_alice De mai mult de un an de zile ma confrunt cu o problema care a ajuns sa ma streseze. Primesc apeluri repetate, zilnice, cu numar ascuns atat pe telefonul fix ... (vezi toată discuția)
Apel cu numar ascuns ramada ramada De vreo 5 luni de zile primesc apeluri cu numar ascuns pe telefonul meu. Nu am reusit sa-l prind niciodata pentru ca nu suna mult. Nu m-a injurat niciodata, nu ... (vezi toată discuția)
Apeluri telefonice de la un necunoscut lilianahristova lilianahristova Buna ziua,ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta pentru mine si familia mea si as vrea sa aflu ce as putea face.Un individ suna incontinu,zi-noapte...., ... (vezi toată discuția)